Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

11.8. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | 18 uutta tartuntaa varmistettu, ilmaantuvuus laski muutaman pykälän

Päijät-Soten alueella varmistettiin tiistaina 18 uutta koronatartuntaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä koronapotilasta, joista yksi saa tehohoitoa. Koko koronavirusepidemian aikana alueella on menehtynyt koronaviruksen aiheuttamaan tautiin 21 henkilöä.

Lahtelaiset teatterit kritisoivat tiukkoja koronarajoituksia – "Kahden metrin turvavälivaatimus olisi katastrofi"

Päijät-Soten alueella on koko epidemian aikana varmistettu 4 103 koronatartuntaa. Koronanäytteitä on puolestaan otettu kaikkiaan 155 344 kappaletta. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana 3,2 prosenttia otetuista näytteistä on ollut positiivisia.

Ilmaantuvuus laski tiistaista ja on nyt 113, kun se tiistaina oli 116. Ilmaantuvuusluku kertoo varmistettujen tartuntojen määrän 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon ajanjaksolla.

Päijät-Soten alueen yli 16-vuotiaista asukkaista oli keskiviikkoiltapäivään mennessä rokotettu 79,7 prosenttia, eli 141 685 henkilöä. Toisen rokotteen oli saanut 84 607 henkeä.

Päijät-Soten mukaan Lahdessa 7.8. järjestetyssä Ikuisuuskesanto-tapahtumassa käyneet ovat voineet altistua koronavirukselle.  

Tapahtumassa käyneiden on syytä seurata vointiaan ja varata herkästi aika koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee. 

Päijät-Hämeen koronarajoitukset pysyvät ennallaan

Juttua päivitetty 11.8. kello 12.54 altistumistiedoilla ja kello 15.10 rokotustiedoilla.