Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Työkoneesta valui öljyä kaduille Lahdessa – pelastuslaitos varoittaa liukkaudesta

Kadunhoitokoneesta valui hydrauliikkaöljyä useille kaduille Lahdessa tiistaina. Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai hälytyksen öljyvahingosta kello 9.44 aamupäivällä.

Öljyvahinko syntyi, kun kadunhoitokoneen hydrauliikkaletku alkoi jostain syystä vuotaa kesken ajon. Öljyä valui kaduille noin puolentoista kilometrin matkalta, ennen kuin kuski huomasi vuodon.

Pelastuslaitos tiedottaa, että kadut voivat olla liukkaita reitillä Helottajankatu-Kasaajankatu-Vanhanradankatu-Isopaavolankatu-Karjalankatu.

Katuja ryhdyttiin siistimään vahingon jälkeen turpeella, imeytysaineilla ja harjakoneella. Päivystävän palomestarin Jari Vornasen mukaan kaduille jää näkyvä öljyvana vielä joksikin aikaa putsauksesta huolimatta.

Vornanen arvioi, että katu pysyy liukkaana useita päiviä. Kuivalla säällä jäljellä oleva öljy haihtuu ja imeytyy ennen pitkää asfalttiin, mutta vesisateella katu voi muuttua erityisen liukkaaksi.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 13.35.