Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ajanvarauksettomat rokotukset jatkuvat täydellä teholla tiistaina – yli 700 otti koronarokotteen loppuviikosta Lahden Trion walk in -rokotuspisteessä

Lahden kauppakeskus Triossa sijaitsevassa rokotuspisteessä voi olla alkuviikosta ruuhkaa. Maanantaina Trion rokotuspisteessä rokotetaan ajanvarauksella vuoronsa varanneita. Tiistaista perjantaihin myös walk in -piste on auki kello 15–19.30, lauantaina kello 10–17.30 ja sunnuntaina kello 11–17.30.

20 uutta tartuntaa varmistettu – Headland-festivaalilta useita tartuntoja, karanteenissa yli 350 henkilöä

Ajanvarauksettoman rokotuspisteen suosio ilahduttaa Päijät-Soten johtajaylilääkäri Tuomo Niemistä. Viikonloppuna rokotuksen ottajia oli 440, ja jos viime viikon torstai ja perjantai lasketaan mukaan loppuviikkoon, yhteensä noin 700 kävi ottamassa neljän päivän aikana koronapiikin ilman ajanvarausta. Lauantai ja sunnuntai olivat yhtä suosittuja rokotuspäiviä.

– Selvästi walk in -rokotuspisteelle on kova kysyntä. Jatkamme rokotusten tarjoamista tavoittaaksemme nimenomaan alle 40-vuotiaita, joilta rokotukset vielä puuttuvat, Nieminen sanoo tiedotteessa.

Tiistaista alkaen myös 12–15-vuotiaat voivat käydä ajanvarauksettomassa rokotuspisteessä, mutta ensisijaisesti ikäryhmä pyritään rokottamaan kouluterveydenhuollon kautta.

Yli 12-vuotiaat koululaiset voivat ottaa koronarokotteen ilman ajanvarausta Lahden Trion rokotuspisteessä – yli 16-vuotiaiden rokotukseen pääsee myös viikonloppuna, jolloin ruuhkia on vähemmän

Päijät-Sote tiedottaa kouluilla tapahtuvien rokotusten alkamisesta vielä erikseen.

Sellaiset nuoret, joilla on omat pankkitunnukset, voivat varata rokotusajan myös sähköisesti. Toisen tiedoilla ei saa varata aikaa.