Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Veden keittokehotusta puretaan Asikkalassa – Vääksyssä hanavettä voi jo käyttää, Vesivehmaalla vesi vielä keitettävä

Ruoka- ja juomavettä ei tarvitse enää keittää Vääksyssä, Asikkalan kirkonkylällä ja Kurhila-Hillilän alueella. Keittokehotus kuitenkin jatkuu yhä Loukkuharjussa ja Vesivehmaalla. Tilapäinen vedenjakelu jatkuu Vesivehmaan päiväkodilla, mutta päättyy Vääksyssä, Salpauksen toimipisteissä ja Länsi-Asikkalan koululla perjantaina noin kello 17.

Asikkala säikähti bakteeria, vesipullohyllyt tyhjenivät: "Puolessa tunnissa kaikki oli myyty. Ihmiset olivat ihmeissään, siitä syntyi melkein paniikki"

Asikkalan vesijohtoverkoston vedestä löytyi heinäkuun lopulla Escherichia coli -bakteeria ja koliformisia bakteereita . E.coli-bakteerin esiintyminen on merkki veden ulosteperäisestä saastumisesta, mutta sen syytä ei ole toistaiseksi pystytty selvittämään.

Tiistaina ja torstaina otettujen näytteiden mukaan Vesivehmaan vedessä on edelleen kohonnut määrä koliformisia bakteereja, mutta ei enää E.coli-bakteeria. Muualta vesijohtoverkostosta otetuissa näytteissä ei enää esiintynyt kohonneita mikrobipitoisuuksia. Veden laadun seurantaa jatketaan tihennetyllä näytteenotolla ensi viikolla koko Asikkalan vesijohtoverkoston alueella.

Myös talousveden klooraus jatkuu Asikkalassa ainakin ensi viikon ajan. Vedessä voi olla lievä kloorin haju ja maku, mutta tämä ei kuitenkaan ole terveydelle haitallista, kertoo Päijät-Sote tiedotteessaan.

Päijät-Sote tiedottaa asiasta seuraavan kerran viimeistään torstaina, kun uudet tutkimustulokset ovat varmistuneet.