Veden keittämiskehotus jatkuu Asikkalassa – talousvettä kloorataan edelleen

Asikkalan vedenkeittokehotus jatkuu ainakin perjantaihin. Maiju Manninen

Heidi Malin

Ruoka- ja juomaveden keittokehotus jatkuu Asikkalassa edelleen Vääksyn, Kirkonkylän, Vesivehmaan ja Kurhila-Hillilän alueella ainakin perjantaihin asti, tiedottaa Päijät-Sote. Tiistaina 3. elokuuta otettujen näytteiden mukaan kohonneita mikrobipitoisuuksia on edelleen Vesivehmaan verkostossa sekä Hympylänmäen ylävesisäiliössä.

Vesivehmaan vesijohtoverkostosta otettuja näytteitä tutkitaan laboratoriossa, jonka lisäksi Hympylänmäen ylävesisäiliö on irrotettu verkostosta. Vedestä on otettu torstaina vielä uusintanäytteet, jotka valmistuvat alustavasti perjantaina. Tilannetta arvioidaan uudelleen näytteiden valmistuttua.

Talousveden klooraus jatkuu alueella edelleen. Veden kloori ei aiheuta terveydelle haittaa, mutta sillä turvataan talousveden mikrobiologinen laatu sekä saadaan tapetuksi haitalliset mikrobit. Vesilaitos seuraa veden klooripitoisuutta kenttämittauksin.

Asikkala säikähti bakteeria, vesipullohyllyt tyhjenivät: "Puolessa tunnissa kaikki oli myyty. Ihmiset olivat ihmeissään, siitä syntyi melkein paniikki"

Asikkalassa aloitetaan vesijohtoverkoston klooraus - vedenkeittokehotus on yhä voimassa

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut