Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

Asikkalassa aloitetaan vesijohtoverkoston klooraus - vedenkeittokehotus on yhä voimassa

Asikkalassa aloitetaan talousveden klooraus tänään. Veden kloorauksesta voi tulla kloorin hajua veteen, kertoo Päijät-Sote.

Veden kloori ei aiheuta terveyshaittaa, vaan turvaa talousveden laadun ja tappaa haitalliset mikrobit.

Veden keittokehotus on voimassa toistaiseksi. Vettä voidaan turvallisesti käyttää talousvetenä keittämisen jälkeen. Veden käyttöohjeita keittokehotuksen aikana löytyy hyvinvointiyhtymän sivuilta.

Juoma- ja ruokavesi on keitettävä toistaiseksi osassa Asikkalaa, sillä juomavedessä voi olla tautia aiheuttavia mikrobeja.

PÄIJÄT-SOTE OTTI tiistaina vesinäytteitä Asikkalassa selvittääkseen, löytyykö vesijohtoverkostosta bakteeria. Lisäksi näytteitä otetaan tehostetusti kunnan toimesta. Alustavat tulokset uusista näytteistä saadaan 22 tunnin kuluttua ja lopulliset vahvistetut ja lopulliset vahvistetut tulokset saadaan torstaina.

Maanantaina saatujen tulosten pohjalta on todettu, ettei kunnan vesijohtoverkossa ole havaittu haitallisia Escherichia coli -bakteereita.

Sen sijaan yhdestä näytteestä Linnovuoren vedenottamolta on löytynyt bakteeria ja kyseinen vedenottamo on otettu pois käytöstä. Bakteerilöydös on löytynyt raakaveden UV-käsittelyn jälkeen, eikä bakteeria ole löytynyt itse raakavedestä.

Päijät-Sote informoi tiistaiaamuna, että tiettävästi sairastuneita ei ole ollut. Ihmisiä kehotetaan ottamaan yhteyttä omaan terveysasemaansa, mikäli vakavia ripuliin liittyviä oireita kehittyy.

Kunnassa on varauduttu vedenjakeluun Lahti Aquan kanssa. Vedenjakelupisteet ovat Kustaantori Vääksyn keskustassa, Länsi-Asikkalan koulu, Vesivehmaan koulu ja Salpauksen Asikkalan yksikkö. Vedenjakelu on auki kello 7–22. Asiakkaat tuovat vedenjakeluun omat astiansa.

Kunnan päiväkodeilla on varauduttu veden keittämiseen ja niihin on toimitettu pullotettua vettä. Lisäksi päiväkodeilla käytetään aktiivivettä käsien pesuun.

Kaikki kunnan alueilla toimivat palveluasumisen yksiköt on kontaktoitu ja niille toimitetaan pullotettua vettä.

Niille ikäihmisille, jotka eivät kuulu kotipalvelun piiriin, mutta ovat kunnallisen ateriapalvelun piirissä, toimitetaan tarvittaessa pullotettua vettä.

Asikkalan kunnan tiedotteet julkaistaan kunnan verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa sekä kunnan infonäytöillä. Myös Päijät-Sote tiedottaa asiasta.

Päivitetty 3.8. klo 16.46: tiedolla siitä, että klooraus aloitetaan.