Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Asikkalaan järjestetään tilapäisiä juomavesipisteitä näytteenotossa löytyneen bakteerin vuoksi

Asikkalan kunta järjestää tiistai-iltapäivään mennessä keskustaan ja kylille juomaveden noutopisteitä. Hanavesi on toistaiseksi keitettävä näytteenotossa löytyneen bakteerin vuoksi.

Vedenjakelu käynnistyy Vääksyn torilla, Vesivehmaan päiväkodilla, Länsi-Asikkalan koululla ja Salpauksen kirkonkylän toimipisteessä. Myös huoltoasema Route 24:n omasta hanasta voi hakea vettä. Asema toimii Vesivehmaalla.

Veden pilaantumisesta tiedotettiin maanantai-iltana kunnan nettisivuilla ja Facebook-sivuilla.

Ulosteperäisiä bakteereja löytyi tavanomaisessa kuukausinäytteessä, kertoo Asikkalan tekninen johtaja Harri Hirvonen. Hän on myös kunnan vesiyhtiön Aurinkovuoren Vesi oy:n toimitusjohtaja.

Veden keittämiskehotus jatkuu Asikkalassa – talousvettä kloorataan edelleen

Asikkala säikähti bakteeria, vesipullohyllyt tyhjenivät: "Puolessa tunnissa kaikki oli myyty. Ihmiset olivat ihmeissään, siitä syntyi melkein paniikki"

Vääksyssä on kaksi vedenottamoa, joista vesi virtaa samaan linjastoon. Pilaantunut näyte oli otettu toisesta vedenottamosta.

– Raakavesi oli puhdasta. Kolibakteeri löytyi uv-säteilytyksen jälkeen. Joko näytteenotossa tapahtui likaantuminen tai putkistossa on bakteeri.

Näytteenotosta tulosten valmistumiseen kesti kolme päivää. Tänä aikana vettä on käyttänyt ehkä 5 000–6 000 ihmistä. Ylimääräisiä sairastumisia ei ole ilmaantunut.

Asikkalassa aloitetaan vesijohtoverkoston klooraus - vedenkeittokehotus on yhä voimassa

Juomavesi keitettävä osassa Asikkalaa toistaiseksi – vedessä on merkkejä ulosteperäisestä saastumisesta