Orimattilalaisvalmentaja Tapio Perttunen voitti Suven Sametilla historiallisen ravikuningattaren seppeleen – lähellä oli, ettei samalle omistajaporukalle tullut voittoa myös kuninkuuskisasta

Tapio Perttunen ja hoitaja Pinja Kalenius juhlivat Suven Sametin kuningatarkilpailun voittoa Seinäjoen Kuninkuusraveissa. Kuninkuusravit

Heidi Malin

Seinäjoen sunnuntaina päättyneet Kuninkuusravit olivat orimattilalaisen ravivalmentajan Tapio Perttusen juhlaa. Vasta 6-vuotias Suven Sametti voitti kuningattaren seppeleen tasaisen varmoilla esityksillä, voittamatta kuitenkaan yhtään osamatkaa.

Suven Sametti on kuninkuusravien historian nuorin ravikuningatar. Perttunen on tamman osaomistaja, kasvattaja, valmentaja ja ohjastaja.

Perttusella oli kuninkuus- ja kuningatarkilpailuissa mukana yhteensä kolme ensikertalaista, kuningatarkilpailuun osallistunut Suven Sametti sekä kuninkuuskilpailuun osallistuneet Vixeli ja Uljas Suomalainen.

Voittajaksi seppelöitiin kolmelta matkalta kovimman kokonaisajan tehnyt Suven Sametti, kun kaksi kuningatarkilpailun osamatkaa voittanut Liisan Tulilintu epäonnistui lauantaina avausmatkalla, ja sen peli oli kokonaiskilpailun osalta pelattu.

Perttunen yllättyi iloisesti nuoren tammansa voitosta ja sanoi Ylen haastattelussa, että uskalsi parhaimmillaankin odottaa Suven Samettia vasta kokonaiskilpailun sijoille 3–4.

- Hienoja suorituksia, tamma näytti itse hyvyytensä. Tosi mahtavalta tuntuu. Totta kai lähdettiin varovaisen toiveikkaina ajamaan, mutta en minä mitään kuningatartitteliä odottanut. Arvelin, että jos olen kolmas-neljäs lopputuloksissa, olen tosi tyytyväinen, Perttunen sanoo Hippoksen tiedotteessa.

Suven Sametti on Perttusen omakasvatti ja tamma periytyy samalta voittoisalta emälinjalta kuin hänen aikaisemmatkin ravikuninkaalliseksi ohjastamansa suomenhevoset; kuninkaan seppeleen neljästi voittanut Saran Salama ja kuningattareksi Oulussa vuonna 1981 seppelöity Hipo.

Suven Sametin omistaa Perttusen Tapion ja hänen tyttärensä SuviPerttusen lisäksi Nea Vikström ja Pekka Kairtamo. Hevosen on kasvattanut Team 4 Tenoria.

Sara Perttunen: "20 vuotta Saran Salaman kanssa oli käytännössä elämä, josta itse muistan jotakin"

Kuninkuuskilpailun pitkällä päätösmatkalla Perttusen Vixeli oli ylivoimainen. Kokonaiskilpailun voitto karkasi kuitenkin Vixelin tavoittamattomiin mailin matkalla tapahtuneen laukan vuoksi. Ei siis ollut kaukana, ettei orimattilalaistallissa olisi juhlittu sunnuntai-iltana kahta seppelettä.

Tapio Perttunen on kaviourien Mr. Bean, jolle ei muuta tapahdukaan kuin sattuu ja tapahtuu

Vixelin omistaa Tuultenpojat Tiimi. Vixeli sijoittui kokonaiskilpaulussa neljänneksi. Kairtamo, Vikström ja Perttunen ovat myös sen osaomistajia.

Kuninkuuskilpailun kokonaiskisan voitti Antti Ojanperän valmentama ja Santtu Raitalan ohjastama, jo toisen seppeleensä ottanut Evartti. Evartti voitti kuninkuuskisan kaksi muuta osamatkaa, lauantaina juostun 2100 metrin matkan ja sunnuntain mailin kilpailun.

Juttua päivitetty 1.8.2021 kello 19.42.

Evartti uusi paikkansa ravikuninkaana, vasta 6-vuotiaasta Suven Sametista ravikuningatar

Tapio Perttuselta peräti kolme hevosta kuninkuusraveihin

Raviohjastaja Perttunen nousi harvinaiseen joukkoon: "Vähän hiljaiseksi vetää"

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut