Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

30.7. koronavirustartuntatilanne Päijät-Hämeessä | Uusia tartuntoja 24 Päijät-Soten alueella - joukkoaltistumisia junissa ja kaupoissa

Päijät-Soten alueella on varmistettu torstaina 24 koronavirustartuntaa. Edelliseen päivään verrattuna tartunnat kasvoivat hiukan, kun keskiviikkona alueella varmistettiin 23 tartuntaa.

Kaikkiaan Päijät-Soten alueella on varmistettu koko pandemian aikana 3913 tartuntaa.

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä on kasvanut toissapäiväisestä. Tällä hetkellä sairaalahoidossa on yhdeksän potilasta, kun eilen potilaita oli seitsemän. Tehohoitoa ei saa tällä hetkellä koronapotilaista kukaan. Vielä torstaina tehohoidossa oli yksi potilas.

Koronavirusnäytteitä on otettu vilkkaasti ja niiden määrä on lisääntynyt vuorokaudessa 632:lla.

Ilmaantuvuusluku on pysynyt ennallaan toissapäiväisestä ja on 146. Ilmaantuvuusluvulla mitataan positiiviseksi varmistettujen koronavirustapausten ilmaantuvuutta 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon ajanjaksolta.

Päijät-Soten alueella yli 16-vuotiaista on koronarokotuksen saanut lähes 78 prosenttia.

PÄIJÄT-SOTE TIEDOTTI tiedotti jälleen perjantaina joukkoaltistumisista Hollolassa ja Lahdessa.

Lauantaina 24. heinäkuuta Pendolinolla Lahti-Helsinki kello 14.49–15.47 matkustaneet ja sunnuntaina 25. heinäkuuta Z-junalla Helsinki-Lahti kello 1.24–2.35 matkustaneet ovat voineet altistua koronavirukselle. 

Sunnuntaina 25. heinäkuuta Hollolan K-Supermarketissa kello 13.15–21 ja maanantaina 26. heinäkuuta Lahden Renkomäen S-Marketissa kello 12–18 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. 

Päijät-Soten mukaan näissä paikoissa kyseisinä aikoina olleiden on syytä seurata vointiaan ja varata aika koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee. 

Päivitetty 30.7. klo 12.39: altistuneilla. Korjattu 30.7. klo 12.46: aikamäärettä keskiviikosta torstaiksi sairaalahoidossa olevien potilaiden kohdalla. Päivitetty 30.7. klo 14.59: rokotettujen osuudella.

Uusia koronavirustartuntoja 23 – joukkoaltistumisia Päijät-Soten alueella ravintolassa ja apteekissa