Luottamustoimien hallinto- ja palkkiosäännön muutoskaavailut eivät saa kannatusta yhteiskoalitiolta Lahdessa

Luottamustoimien hallinto- ja palkkiosäännön muutoskaavailut puhuttavat Lahdessa. Sami Lettojärvi

Heidi Malin

SDP:n, kokoomuksen ja perussuomalaisten näkemys luottamustoimien hallinto- ja palkkiosäännön muutoksista ei saa kannatusta Pro Lahti -ryhmän, vihreiden, keskustan, kristillisdemokraattien ja vasemmiston muodostamalta yhteiskoalitiolta, yhteiskoalitio sanoo lähettämässään tiedotteessa.

Yhteiskoalitio korostaa tiedotteessa, että hallinto- ja palkkiosäännön muutoksista on tarkoitus päättää parlamentaarisen periaatteen mukaisesti, valmistelun aikana kaikkia ryhmiä kuullen Lahden kaupunginvaltuustossa kaupunginhallituksen esityksestä, eikä pienissä ryhmissä ennen vaalikauden alkua, vain omaa etuaan ajaen.

Yhteiskoalitio sanoo tiedotteessa myös haluavansa pitää kiinni viime joulukuussa Lahden valtuustossa päätetystä ja nyt voimassa olevasta hallintosäännöstä. Lahden valtuustoryhmistä SDP, kokoomus ja perussuomalaiset ilmoittivat kesäkuussa, että luottamustoimielinten paikkamääriä kasvatetaan kolmeentoista. Viimeisimpänä vaatimuksena on paikkamäärän laskeminen kymmeneen.

Yhteiskoalition mukaan, mikäli luottamustoimien paikkamäärää halutaan kustannussyistä vähentää, olisi järkevämpää vähentää paikkamäärää parittomaan lukuun 9 tai 11, jolloin puheenjohtajan ääni ei olisi ratkaisevassa asemassa.

– Erityisesti kaupunginhallitukseen tällaista puheenjohtajan ääni ratkaisee -asetelmaa ei tule rakentaa, koska sen tiedetään aiheuttavan tyytymättömyyttä ja riitaisaa päätöksentekoa, yhteiskoalitio painottaa tiedotteessa.

Lahdessa valtuuston enemmistö on päätynyt luottamuspaikkajaossa kymmenjäsenisyyteen – Pienryhmät ihmeissään päätöksestä: "Tämä tuntuu totaaliselta luottamuksen rikkomiselta ja sodan julistamiselta"

Lahden pienryhmien liittouma jakoi sovussa omat luottamuspaikkansa

Uhmakkaat pienryhmät ovat saamassa näpeilleen Lahden luottamuspaikkataistelussa, isojen blokki voi pelata varapuheenjohtajuudet itselleen

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut