29.7. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Uusia koronavirustartuntoja 23 – joukkoaltistumisia Päijät-Soten alueella ravintolassa ja apteekissa

Nyt otetuista koronavirusnäytteistä positiivisia on 4,6 prosenttia. Katja Luoma

Heidi Malin

Päijät-Soten alueella on varmistettu keskiviikkona 23 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 7 koronapotilasta, joista yksi saa tehohoitoa. Päiväkohtaisten sairaalahoitoa saaneiden koronapotilaiden keskiarvo viimeisen seitsemän vuorokauden ajanjaksolta on 6,6.

Koko pandemian ajalta Päijät-Hämeessä on varmistettu 3 889 koronatapausta. Näytteitä on otettu yhteensä 149 120. Viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta 4,6 prosenttia varmistetuista näytteistä on ollut positiivisia.

Ilmaantuvuusluku on nyt 146, kun se vielä eilen oli 145. Ilmaantuvuusluvulla mitataan positiiviseksi varmistettujen koronavirustapausten ilmaantuvuutta 100 000 asukasta kohden viimeisen kahden viikon ajanjaksolta. Varmistuneiden tartuntojen päiväkohtaisten lukujen keskiarvo viimeisen viikon ajalta on 21.

Päijät-Soten alueella koronavirukselle on voinut altustua Lahdessa 22. heinäkuuta kello 15-16 Malskin Ant Brew panimopubissa ja Padasjoen apteekissa 22.-23. heinäkuuta kello 9-17.

Päijät-Hämeen asukkaista on tällä hetkellä rokotettu 137 906 ihmistä, joka on 77,6 prosenttia yli 16-vuotiaista. Toisen rokotteen on saanut 73 129 päijäthämäläistä.

Koronapotilaissa korostuvat nuoret aikuiset ja rokottamattomat – Husin alueella vajaa 40 prosenttia sairaaloiden vuodeosastoilla olevista on alle nelikymppisiä

Ulkonakaan ei ole turvassa koronalta – HS: tartuntoja saatu myös terasseilta

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut