Työvoiman kysyntä jatkuu vilkkaana Päijät-Hämeessä – näillä ammattiryhmille on ollut tarvetta kesällä

Työvoiman kysyntä jatkuu vilkkaana. Päijät-Hämeessä on ollut tarvetta esimerkiksi hoitoalan työntekijöille. Janne Riikonen

Anne Honkanen

Työttömyys väheni kaikissa Päijät-Hämeen kunnissa kesäkuussa vuoden takaiseen verrattuna, selviää Hämeen ely-keskuksen työllisyyskatsauksesta. Eniten työttömyys väheni Päijät-Hämeessä Kärkölässä (-41 %), Hartolassa (-38 %) ja Sysmässä (-35 %). Vähiten työttömien työnhakijoiden määrä laski Päijät-Hämeen kunnissa Lahdessa (-18 %).

Lasku vuodentakaisesta johtui erityisesti lomautettujen määrän laskusta, mutta myös muiden työttömien määrä väheni.

Kesäkuun lopussa Päijät-Hämeessä oli kaikkiaan 13 690 työtöntä työnhakijaa. Työttömien työnhakijoiden määrä väheni edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta Päijät-Hämeessä noin viidenneksellä.

Tämän vuoden toukokuuhun verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä kuitenkin nousi kesäkuussa 15:ssä Hämeen 21 kunnasta. Kasvu johtui tiedotteen mukaan kesäkaudelle tyypillisestä oppilaitoksista valmistuneiden nuorten tulosta työmarkkinoille ja eräiden määräaikaisten työsuhteiden päättymisestä kesän ajaksi.

Korkeimmat työttömyysasteet olivat kesäkuun lopussa Päijät-Hämeessä Lahdessa (17,1 %) ja Heinolassa (14,5 %) ja matalimmat Hollolassa (9,6 %) ja Sysmässä (9,6 %).

Työttömyys laski viime vuoden kesäkuuhun verrattuna kaikissa ammattiryhmissä. Eniten työttömyys laski palvelu- ja myyntityöntekijöiden, ammatteihin luokittelemattomien sekä rakennus-, korjaus- ja valmistustyöntekijöiden ryhmissä.

Työvoiman kysyntä jatkuu vilkkaana. Kesäkuussa ilmoitettiin yli 4 000 uutta avointa työpaikkaa koko Hämeessä. Määrä on 66 % enemmän kuin vuotta aiemmin. Erityisesti oli tarvetta lähihoitajille, konepaja- ja metalliteollisuuden kokoonpanijoille myyjille, toimisto- ja laitossiivoojille, avustaville keittiötyöntekijöille, sairaanhoitajille, rahdinkäsittelijöille ja varastotyöntekijöille, kuorma-auton ja erikoisajoneuvojen kuljettajille, sosiaalialan ohjaajille ja neuvojille sekä ravintola- ja suurtaloustyöntekijöille.

Työttömät tarvitsevat porkkanaa, ei lisää keppiä

Pitkäaikaistyöttömyys varjostaa elpyvää työllisyyttä

Työllisyys nousi kesäkuussa yli 72 prosentin rajan – pääekonomistin mukaan yritysten rekrytoinnit näkyvät avointen työpaikkojen määrän kasvuna

Miehillä masennusperusteisen työkyvyttömyyden taustalla on usein työnäkymien epävarmuus, kertoo tuore tutkimus – masennus vie työkyvyttömyyseläkkeelle joka päivä kymmenen ihmistä

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut