Mopopoika pakeni poliisia ja aiheutti useita vaaratilanteita Heinolassa

Alaikäinen mopopoika aiheutti useita vaaratilanteita paetessaan poliisia Heinolan keskustassa tiistai-iltana. Tilanne sai alkunsa, kun poliisi havaitsi kilvettömän mopoilijan ja halusi puhuttaa kuljettajaa, mutta tämä lähti pakoon matkustaja kyydissään.

Hurjan takaa-ajon aikana mopoilija ajoi 40–80 kilometrin tuntivauhtia ja oli törmätä jalankulkijaan, joka joutui väistämään kohti ajavaa mopoa. Muita vaaratilanteita syntyi, kun kuljettaja ei noudattanut väistämisvelvollisuutta risteyksissä ja käytti ajoreitteinään puistojen viheralueita ja keskustan jalkakäytäviä.

Edestakainen takaa-ajo ehti jatkua melkein seitsemän kilometriä ennen kuin kuljettaja menetti ajoneuvonsa hallinnan. Mopoilija ja matkustaja eivät loukkaantuneet.

Heinolalainen mopoilija ei poliisin mukaan osannut sanoa järkevää syytä pakoyritykselleen. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tiistai-iltana poliisi sai myös ilmoituksen autoilijasta, joka liikkui epävarmasti Heinolan keskustassa. Kuljettaja oli ollut vähällä törmätä liikenteenjakajaan Laaksotiellä. Poliisi tavoitti auton tuntomerkkien perusteella Kaivannosta.

Keski-ikäinen heinolalaismies puhalsi törkeään rattijuopumukseen yltävät lukemat. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut