Yleisötilaisuuksien rajoituksia suositellaan jatkettavaksi Lahdessa – tilaisuuksien järjestäjien suositellaan pitävän kirjaa osallistujista

Voimassa olevia yleisötilaisuuksien rajoituksia suositellaan jatkettavaksi Lahdessa elokuun puoliväliin asti. Katja Luoma

Anne Honkanen

Voimassa olevia yleisötilaisuuksien rajoituksia suositellaan jatkettavaksi Lahdessa. Rajoituksia jatkettaisiin 15. elokuuta asti.

Lahdessa yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset rajoitetaan sisätiloissa enintään 10 henkilöön ja ulkotiloissa 50 henkilöön. Tilaisuuksia voidaan kuitenkin järjestää, jos toimitaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n terveysturvallisuusohjeiden mukaisesti. Muissa Päijät-Soten alueen kunnissa ei ole tilaisuuksien henkilömäärien ylärajoja.

Koronayhteistyöryhmä suosittelee hyvinvointiyhtymän hallitukselle, että se jatkaa tätä päätöstä Lahden kaupungin alueelle 15. elokuuta asti. Tämän päätöksen rajoitukset olisivat muuten päättymässä lauantaina 31. heinäkuuta.

Koko alueella yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset velvoitetaan järjestämään siten, että osallistujilla on mahdollisuus noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n antamaa ohjetta.

Sekä yleisö- että yksityistilaisuuksien järjestäjien suositellaan pitävän kirjaa osallistujista, jotta tartunnanjäljitys mahdollisten tartuntojen jälkeen onnistuu paremmin

Kahdeksan uutta tartuntaa varmistui - tartuntojen määrä kasvoi viime viikolla ja niiden lähteitä on selvitetty

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä arvioi epidemiatilannetta tänään pidetyssä kokouksessa. Ryhmä arvioi epidemian olevan kiihtymisvaiheessa koko alueella. Ilmaantuvuusluku ja positiivisten vastausten osuus näytteistä ovat edelleen korkeita. Tartuntaketjujen jäljitys on Päijät-Soten tiedotteen mukaan hyvällä tasolla. Samanlaista koronasta aiheutunutta ylikuormitusta kuin keväällä ei nyt ole ollut, vaikka terveydenhuollon kapasiteetti on kesän aikana ollut selvästi kuormittunut.

.Valtioneuvoston linjaamat ravintolarajoitukset kiihtymisvaiheessa oleville alueille kuten Päijät-Hämeeseen astuivat voimaan lauantaina 24. heinäkuuta. Anniskelu on sallittu kello 07–00 ja ravitsemisliikkeet saavat olla avoinna kello 05–01.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, on sisätiloissa käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista. Jokaisella asiakkaalla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Ulkoterasseilla asiakkaalla ei tarvitse olla omaa istumapaikkaa, mutta turvavälien toteutumisesta on huolehdittava. Asiakaspaikkojen määrää ei ole rajoitettu ulkoterasseilla.

Hakeutuminen rokotuksiin on vähentynyt Päijät-Soten mukaan alueella selvästi. Koronarokotuskattavuus on nuorissa selvästi matalampi kuin vanhemmissa ikäluokissa. Rokotukset suojaavat hyvin vakavalta koronavirusinfektiolta, minkä vuoksi koronavirusrokotukseen hakeutumista suositellaan. Koronarokotusten eteneminen on oleellinen osa koronaan liittyvien rajoitusten purkamista.

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 2. elokuuta.

Muokattu 26.7. klo 18.11: Ensimmäisten kappaleiden kohtia, jossa kerrottiin yleisötilaisuuksien rajoittamisesta.

Osa koronarokotustodistuksista puuttuu Kanta-järjestelmästä – omat puuttuvat tiedot on ilmoitettava Päijät-Hämeessä omalle sote-keskukselle

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut