26.7. koronavirustartuntatilanne Päijät-Hämeessä: Kahdeksan uutta tartuntaa varmistui - tartuntojen määrä kasvoi viime viikolla ja niiden lähteitä on selvitetty

Anne Honkanen

Päijät-Soten alueella varmistui sunnuntaina kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Tartuntojen päiväkohtainen luku laski, sillä lauantaina alueella todettiin 29 koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa tartunnan saaneista on tällä hetkellä kuusi, joista yksi on tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien määrä on sama kuin toissapäivänä.

Ilmaantuvuusluku laski hieman ja on nyt 142, kun se eilen oli 145. Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän viimeisen 14 vuorokauden aikana 100 000 asukasta kohden.

Uusia koronavirusnäytteitä on otettu Päijät-Soten alueella 350. Koko pandemian aikana koronavirusnäytteitä on otettu 147 862 kappaletta, joista varmistettuja tapauksia on ollut 3 829.

UUSIEN KORONATAPAUSTEN määrä kasvoi Päijät-Soten mukaan viime viikolla verrattuna sitä edeltävään viikkoon. Viime viikolla uusia koronatartuntoja todettiin 164, kun lukema oli edellisellä viikolla 134.

Sairaalahoitoon joutui viime viikolla kolme koronapotilasta, kun edeltäneellä viikolla heitä oli yhdeksän.

KORONAVIRUSTESTEJÄ OTETTIIN viime viikolla keskimäärin 464 päivässä, kun määrä oli edellisellä viikolla 383.

Päijät-Soten alueella todetuista tartunnoista niiden lähde oli selvillä 86 prosentissa viime viikon koronatapauksista. 41 prosenttia tartunnoista todettiin jo karanteenissa olevilla ihmisillä.

Päijät-Hämeen alueen tartunnoista 10 prosenttia oli peräisin viime viikolla ravintola-altistuksista ja 38 prosenttia ystävien ja sukulaisten tapaamisista tai yksityisistä juhlista.

Karanteeniin asetettiin 379 henkilöä koronalle altistumisen vuoksi.

TUOREIMMISSA VALMISTUNEISSA sekvensointituloksissa 31 tutkitusta näytteestä 30 oli deltamuunnosta eli Intian muunnosta ja vain yksi alfamuunnosta eli Britannian muunnosta. Deltamuunnos on noussut siis alueemme valtamuunnokseksi.

Alueemme vähintään 16-vuotiaista on rokotettu noin 77 prosenttia, ja koronarokotteita on annettu yhteensä 206 456.

HEINOLASSA ON voinut altistua koronavirustartunnalle ravintola Iloisessa kulkijassa tiistaina 20. heinäkuuta ja Jyrängön Sale-lähikaupassa sunnuntaista tiistaihin 18.–20. heinäkuuta.

Padasjoella virukselle on voinut altistua ravintola Kiuasniemi Marinassa keskiviikkona 21.7. kello 18–18.45 ja Asikkalassa Jenkkapirtillä torstaina 22.7. kello 20–00.

Lahdessa Trion rokotuspisteellä puolestaan on voinut altistua koronavirukselle torstaina 22.7. kello 14.30–15.

Kyseisinä aikoina näissä paikoissa käyneiden on Päijät-Soten syytä seurata vointiaan ja varata herkästi aika koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee. Antamalla tartunnanjäljittäjälle riittävät tiedot mahdollisista altistustilanteista nopeuttaa altistunut tai tartunnan saanut tartuntaketjujen tunnistamista ja katkaisua, toteaa Päijät-Sote verkkosivujensa tiedotteessa.

Päijät-Soten mukaan jokaisen on nyt hyvä harkita, ovatko käynnit yleisölle avoimissa sisätiloissa välttämättömiä. Perheen ulkopuolisissa kontakteissa on hyvä noudattaa erityistä varovaisuutta. Suositus kahden merin turvavälistä ja suu-nenäsuojuksen käytöstä sisätiloissa on edelleen voimassa.

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu tänään 26. heinäkuuta iltapäivällä arvioimaan epidemiatilannetta ja tarvittavia toimenpiteitä.

Juttua päivitetty altistumistiedoilla 26.7. klo 17.01.

Osa koronarokotustodistuksista puuttuu Kanta-järjestelmästä – omat puuttuvat tiedot on ilmoitettava Päijät-Hämeessä omalle sote-keskukselle

29 uutta tartuntaa varmistettu - elokuvateatterissa voinut altistua tartunnalle Lahdessa

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut