Hollolassa puolustusvoimien alueella oleva maastopalo on saatu rajattua ja hallintaan - maastoa paloi noin kolmen hehtaarin alueelta

Palopaikka sijaitsee suurelta osin puolustusvoimien alueella, lähellä Hollolan Hälvälää. Maiju Manninen

Heidi Malin

Hollolassa paloi maanantaina aamupäivällä ja päivällä rutikuivaa maastoa noin kolmen hehtaarin laajuisella alueella. Palopaikka sijaitsee suurelta osin puolustusvoimien alueella, lähellä Hollolan Hälvälää.

Hätäkeskus sai ensimmäisen ilmoituksen savuhavainnosta maanantaina kello 8.30 aikaan.

Päijät-Hämeen pelastusaitos sai palon rajattua ja hallintaan iltapäivän puolella kello 13 jälkeen, mutta sammutustyöt jatkuvat edelleen.

- Maasto on palopaikalla todella mäkistä ja hankalakulkuista. Meitä on ollut sellaiset 30 ukkoa Lahden ja Hollolan yksiköistä sammuttamassa paloa. Kuumassa kelissä on ollut pakko välillä vaihtaa miehistöä. Lisäksi puolustusvoimilla on omaa sammutusmiehistöä, joille jätämme kohta loput sammutustyöt ja jälkivartioinnin, päivystävä palomestari Erkki Santero kertoo.

Santeron mukaan maastopalon syttymissyytä ei tiedetä. Paloalueen laajuutta on kartoitettu rajavartiolaitoksen helikopterilla, droneilla ja jalkaisin. Helikopteri ei enää lennä alueella.

- Tilanne on voiton puolella. Nyt ei enää ole varsinaista paloa, vaan enemmän savuavaa maastoa, joka saattaa kuitenkin vielä herättää huomiota ja näkyä kauemmaksikin.

Rutikuivassa maastossa metsäpalo olisi voinut levitä nopeasti suurpaloksi. Santeron mukaan tuuli oli onneksi hiljainen.

- Kovalla tuulella tässä olisi ollut suuri leviämisvaara.

Uutista päivitetty 26.7.2021 kello 13..51.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut