Puurakentamisen kasvu tuo nostetta Rautelle

Lahtelaisen teknologiayhtiö Rauten liikevaihto kasvoi tammi–kesäkuussa 60,2 miljoonaan euroon (48,2 miljoonaa vuonna 2020).

Liiketulos ennen oli kuitenkin tappiolla 3,1 miljoonaa euroa, mikä oli samaa suuruusluokka kuin vuosi sitten.

Tilauskanta oli kesäkuun lopussa 129 miljoonaa euroa, eli huomattavasti suurempi kuin vuotta aiemmin. Yhtiö uskoo koko tämän vuoden liikevaihdon kasvavan ja liiketuloksen paranevan vuodesta 2020, jolloin se oli tappiollinen.

– Liikevaihdon ja -tuloksen voimakaskin vaihtelu on tyypillistä projektiliiketoiminnalle. Tilauskantamme kasvoi lähes ennätykselliseen ja lähitulevaisuuden näkymämme ovat hyvät, kommentoi tiedotteessa toimitusjohtaja Tapani Kiiski.

Rauten tuotteet ovat vanerinvalmistuksen ja muun mekaanisen puunjalostuksen koneita.

– Arvioimme, että puurakentamisen trendinomainen kasvu luo asiakkaillemme ja välillisesti Rautelle kysyntää vahvistaen pitkällä aikavälillä kasvumahdollisuuksia.

– Pandemian jatkumisesta huolimatta markkinatilanne oli hyvä etenkin perinteisillä, teollistuneilla ja kehittyneillä markkinoilla Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Venäjällä. Sen sijaan kehittyvillä markkinoilla, Kiinaa lukuun ottamatta, pandemia rajoittaa edelleen merkittävästi asiakkaidemme hankkeiden etenemistä.

Ulkomaan matkustuksen rajoitukset haittaavat kuitenkin monien Rauten hankkeiden etenemistä.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut