Päijät-Sote: epidemia pysynyt kiihtymisvaiheessa, tartunnoista noin neljännes peräisin ravintoloista

Päijät-Soten alueellinen koronayhteistyöryhmä arvioi tänään epidemiatilannetta.

ESS

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän koronayhteistyöryhmä arvioi tänään järjestetyssä kokouksessa alueen epidemiatilannetta.

Ryhmän mukaan epidemia on kiihtymisvaiheessa koko alueella. Ilmaantuvuusluku on edelleen korkea, mutta se on kääntynyt hienoiseen laskuun.

Ryhmän mukaan tartuntaketjujen jäljitys on hyvällä tasolla eikä terveydenhuollon kapasiteetti ole ylikuormittunut. Nykyiset rajoitukset pysyvät toistaiseksi ennallaan.

Ryhmän mukaan tartunnoista noin neljännes on peräisin ravintolailloista. Valtioneuvosto linjaa ravintolarajoituksista myöhemmin tällä viikolla. Hyvinvointiyhtymän alueella nuorten rokotuskattavuus on vanhempia ikäluokkia huomattavasti matalampi.

Yhteistyöryhmä kehottaa rajoittamaan asiakastiloissa käyntejä vain välttämättömään sekä harkitsemaan tarkkaan menemistä ravintoloihin, joissa turvavälit eivät toteudu. Ryhmä muistuttaa myös hengityssuojaimen käytön tärkeydestä sekä turvavälien noudattamisesta myös terasseilla.

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 26.7. arvioimaan alueen epidemiatilannetta sekä rajoituksia ja suosituksia. 

14 uutta tartuntaa varmistui, ilmaantuvuus laski hieman – Lahdessa, Heinolassa ja Hollolassa altistumisia

Korona toi Päijät-Hämeessä nuoria potilaita sairaalaan – "Jokainen voi miettiä, millaisia riskejä kannattaa ottaa"

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut