Kissa siepattiin lukitusta kissatarhasta varkaan matkaan Heinolassa – perhe kehottaa muitakin pitämään lemmikkejään tavallista tarkemmin silmällä

Kuisman perheen kissa vietiin lukitusta tarhasta kodin pihasta vajaa viikko sitten, 13. heinäkuuta. Henna Kuisma

Heini Kuusela

Heinolalainen Henna Kuisma perheineen heräsi keskellä yötä ikävään yllätykseen vajaa viikko sitten, kun he saivat huomata kissansa kadonneen.

Omin neuvoin kissa ei ollut lähtenyt omille teilleen, sillä kissa elää perheen aidatussa pihassa ja lisäksi lukitussa kissatarhassa. Kuisma kertoo heränneensä kissan rääkäisyyn ja sen jälkeen pihalta kuuluneisiin juoksuaskeliin.

Kuisma sanoo olevansa tilanteessa paitsi surullinen ja huolissaan, myös hämmentynyt.

– Tuntuu erikoiselta, että varta vasten on tultu lukkojen takaa hakemaan kissaa. Se vaikuttaa myös turvallisuuden tunteeseen. Joku on tullut pihaan, jota itse pitää omana, yksityisenä alueena.

Kuisma on etsinyt kissaa muun muassa sosiaalisen median välityksellä. Facebookissa Kuisman ilmoitusta on jaettu yli 600 kertaa.

Hämeen poliisin Heinolan yksiköstä kerrotaan, ettei heillä ole ainakaan tällä hetkellä tietoa siitä, että kyse olisi laajemmasta ilmiöstä. Poliisista kuitenkin todetaan, että netissä tehdyt rikosilmoitukset voivat näkyä pienellä viiveellä.

Kuisma kertoo tehneensä poliisille asiasta rikosilmoituksen.

Kuisma haluaa varoittaa muita kissanomistajia olemaan tarkkana.

– En tiedä millä motiivilla juuri meidän pihaamme on tultu. Lemmikkejä kannattaa ehkä nyt pitää tavallista tarkemmin silmällä.

Kuisman mukaan voi olla olemassa pieni mahdollisuus, että kissa olisi päässyt karkuun varkaalta.

– Olemme saaneet paljon yhteydenottoja, mutta edelleen kaikki näköhavainnot mustasta kissastamme ovat tervetulleita.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut