Uudet työpaikat syntyvät pienissä yrityksissä

Suurten yritysten vähentäessä väkeään ja ulkoistaessa toimintojaan pienten yritysten merkitys uusien työpaikkojen luojana on kasvanut. Alle kymmenen työntekijän mikroyritykset ovat 2000-luvulla työllistäneet yli viisi kertaa suuremman joukon kuin suuryritykset.

Mitä pitemmälle 2000-luku on edennyt, sitä tärkeämpään rooliin työllistäjinä pienyritykset ovat nousseet. Taustalla on elinkeinoelämän rakennemuutos, jonka odotetaan vain voimistuvan.

Samalla kun pk-yritysten merkitys työllistäjinä kasvaa, huoli niiden kyvystä työllistää lisääntyy. Pienyrityksissä työllistämisen esteet liittyvät erityisesti työn sivukuluihin.

- Koska työvoimakustannukset ovat jatkuvasti nousussa, on leikattava tekemättömän työn palkkoja. Yrittäjät pitävät usein esillä lomarahaa ja pekkaspäiviä. Se voisi olla keino hillitä kustannusten kasvua, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus sanoo.

Lisää aiheesta lauantain Etelä-Suomen Sanomissa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut