Uudet työpaikat syntyvät pienissä yrityksissä

Suurten yritysten vähentäessä väkeään ja ulkoistaessa toimintojaan pienten yritysten merkitys uusien työpaikkojen luojana on kasvanut. Alle kymmenen työntekijän mikroyritykset ovat 2000-luvulla työllistäneet yli viisi kertaa suuremman joukon kuin suuryritykset.

Mitä pitemmälle 2000-luku on edennyt, sitä tärkeämpään rooliin työllistäjinä pienyritykset ovat nousseet. Taustalla on elinkeinoelämän rakennemuutos, jonka odotetaan vain voimistuvan.

Samalla kun pk-yritysten merkitys työllistäjinä kasvaa, huoli niiden kyvystä työllistää lisääntyy. Pienyrityksissä työllistämisen esteet liittyvät erityisesti työn sivukuluihin.

- Koska työvoimakustannukset ovat jatkuvasti nousussa, on leikattava tekemättömän työn palkkoja. Yrittäjät pitävät usein esillä lomarahaa ja pekkaspäiviä. Se voisi olla keino hillitä kustannusten kasvua, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus sanoo.

Lisää aiheesta lauantain Etelä-Suomen Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa
 2. Poliisi: Lahden keskustassa ammuttu luoti osui auton ikkunaan
 3. Kello 10 se avautui: Innokkaimmat tulivat jo eilen Kimolan kanavalle – Ari Vilamaa oli yksi ensimmäisistä sululla, yleisöä on kerääntynyt paikalle satamäärin ja veneitäkin on liikkeellä, katso kuvat
 4. Tähtihetket jäivät vähiin, Lahti ja Honka tasasivat pisteet
 5. Poliisi julkaisi Hämeen alkuvuoden rikostilastot – huumausainerikoksissa kasvua jopa neljännes, Päijät-Hämeessä törkeiden pahoinpitelyjen määrä nousi vuoden takaisesta
 6. Linnanmäellä heinäkuun lopussa vieraillut seurue altisti huvipuistossa muita koronavirukselle
 7. Pelicansin valmennustiimi on kasassa – Päävalmentaja Tommi Niemelä saa rinnalleen tuttuja ja täysin uusia kasvoja
 8. Hyvinvointiyhtymä: päivystysavun numerossa ruuhkaa, koronatestien tulokset valmistuvat viiveellä
 9. Hämeen poliisi jatkaa Lahden Liipolan väkivaltaisen ryöstön selvittämistä – alueen valvontakameroiden omistajia pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin
 10. LAB ja LUT avaavat kampuksensa kahden viikon päästä, syksyllä käytössä sekä lähi- että etäopetusta
 11. Suomessa kolmetoista uutta koronavirustartuntaa, Etelä-Savossa uusi tartunta noin kahteen kuukauteen
 12. Katinkullan perustajan Seppo Juurikon, 73, miljoonavelat vanhenivat vasta kuusi vuotta sitten – "En omista edes vaatteita, jotka minulla on ylläni"
 13. Kolme henkilöautoa paloi lunastuskuntoon Heinolassa
 14. Lahden Sykkeen Alko remontoidaan, myymälä suljettuna valtaosan elokuusta
 15. Lahtelaisen kirjailijan Pasi Pekkolan uusi romaani sivuaa #metoo-keskustelua – "Haluan itsekin olla osana sitä keskustelua kirjoittamalla"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.