Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuliko kotiseudun uutiset luettua viime viikolla? Testaa tietosi uutisvisassa

Yle: Päijät-Hämeeseen tulossa ravintolarajoituksia torstaina

Yle kertoo, että ravintolarajoituksia on tarkoitus ottaa käyttöön kiihtymisvaiheen alueilla torstaina.

Ravintoloiden anniskelu Päijät-Hämeessä loppuisi puoliltaöin, ja ravintolat menisivät kiinni viimeistään kello yksi yöllä. Samat rajoitukset koskisivat myös Kymenlaaksoa, Varsinais-Suomea ja Uuttamaata.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoo Ylen aamussa, että syynä rajoituksille on Suomen heikkenevä koronavirustilanne.

– Pyydämme tänään sosiaali- ja terveysministeriössä lausunnot näiltä nykyisiltä kiihtymisvaiheen alueilta. Heidän tulee arvioida ensi viikon tiistaihin mennessä, onko heidän tilanteensa torstaita ajatellen sellainen, että ravintolarajoitukset tulevat ja alueet joutuvat kiihtymisvaiheeseen, Kiuru kertoi Ylelle viime viikolla.

Ravintolarajoituksista päättää valtioneuvosto. Muista kuin ravintoloihin kohdistuvista alueellisista koronatoimista päättävät puolestaan aluehallintovirastot.

Leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät jo osassa Päijät-Hämeen kuntia – toistaiseksi koko maakunta on kiihtymisvaiheessa, koronayhteistyöryhmä punnitsi rajoituksia

Krista Kiuru Ylellä: Ravintolarajoituksia tulossa kiihtymisvaiheen alueille