Viallisia elintarvikkeita joudutaan vetämään yhä useammin pois markkinoilta – Ongelmia on aiheuttanut varsinkin syöpäriskiä lisäävä etyleenidioksidi

Ruokaviraston ylitarkastaja Anna Mizrahi kertoo, miten elintarvikkeiden turvallisuutta valvotaan. Tärkeintä on alan yritysten omavalvonta.

Markkinoilta poisvedettyjen elintarvikkeiden määrä on ollut nousussa vuodesta 2016 saakka, selviää Ruokaviraston tekemästä selvityksestä. Kuluvalta vuodelta ei vielä ole valmista tilastoa, mutta tämän vuoden touko–kesäkuussa on ollut hieman enemmän takaisinvetoja kuin edellisvuonna samaan aikaan.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 6 kk 4,90 €/kk Tilaa 2 kk 15 €/kk

Digitilauksen sisältö

  • ESS.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi