Viallisia elintarvikkeita joudutaan vetämään yhä useammin pois markkinoilta – Ongelmia on aiheuttanut varsinkin syöpäriskiä lisäävä etyleenidioksidi

Ruokaviraston ylitarkastaja Anna Mizrahi kertoo, että vuoden 2020 piikki takaisinvedoissa johtui etyleenioksidijäämistä seesaminsiemenissä. 123rf.com

Markkinoilta poisvedettyjen elintarvikkeiden määrä on ollut nousussa vuodesta 2016 saakka, selviää Ruokaviraston tekemästä selvityksestä. Kuluvalta vuodelta ei vielä ole valmista tilastoa, mutta tämän vuoden touko–kesäkuussa on ollut hieman enemmän takaisinvetoja kuin edellisvuonna samaan aikaan.

Haluatko lukea koko jutun?

Tilaa digi ja lue juttuja rajattomasti.

Tilaa 2 kk 5 €/kk Tilaa 24 h 3 €

Digitilauksen sisältö

  • ESS.fi-verkkopalvelun rajaton käyttöoikeus vuoden jokaisena päivänä
  • Näköislehti
  • Uutissovelluksen ja päivän lehti -sovelluksen käyttöoikeus (iOS ja Android)
  • Lukuoikeus sinulle ja kolmelle perheenjäsenellesi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty