15.7. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Uusia tartuntoja varmistui 21, ilmaantuvuus laski pykälän verran – joukkoaltistumisia yöelämässä Lahdessa ja Asikkalassa

Päijät-Soten alueella varmistui keskiviikkona 21 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalassa on viisi koronapotilasta, heistä yksi on tehohoidossa.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistunut epidemian aikana 3 583 koronatartuntaa. Näytteitä on otettu runsaat 143 000

Ilmaantuvuusluku laski pykälän verran ja on nyt 129, kun se eilen oli 130. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää 14:n viime vuorokauden aikana 100 000:ta asukasta kohti.

Päijät-Häme siirtyi viikko sitten torstaina koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen, ja leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät jo osassa kuntia. Nykyiset rajoitukset ja suositukset pysyvät kuitenkin toistaiseksi ennallaan.

Päijät-Soten mukaan koronavirukselle on voinut altistua perjantain ja lauantain välisenä yönä 9.–10.7. Lahdessa yökerho Wintissä kello 23–05. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 10.–11.7. on puolestaan voinut altistua Lahdessa The Old Irish Pubissa kello 23–04.30 sekä Asikkalassa Vesivehmaan Jenkkapirtillä kello 20–02.

Päijät-Sote kehottaa kyseisinä aikoina mainituissa ravintoloissa olleita hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Päijät-Soten alueen yli 16-vuotiaista on nyt rokotettu vajaat 76 prosenttia. Rokotteita on annettu kaikkiaan 134 843.

Juttua päivitetty 15.7. klo 13.23 tiedoilla mahdollisista altistumisista ja 16.16 rokotetiedoilla.

Uusia tartuntoja varmistui 16, ravintoloiden lisäksi altistumisia Lahdessa leirintäalueen saunassa ja kauppakeskuksessa

EU:n koronatodistus nyt Omakannassa, ulkomaille matkustavat testataan vain yksityisessä terveydenhuollossa

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut