14.7. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Uusia tartuntoja varmistui 16, ravintoloiden lisäksi altistumisia Lahdessa leirintäalueen saunassa ja kauppakeskuksessa

ESS

Päijät-Soten alueella varmistui tiistaina 16 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalassa on kolme koronapotilasta, heistä yksi on tehohoidossa.

Lahdessa on voinut altistua koronavirukselle Herrasmannin leirintäalueen saunassa torstaina 8.7. kello 17.30–19, kauppakeskus Triossa keskiviikosta perjantaihin 7.–9.7. ja yökerho Mugissa lauantain vastaisena yönä 9.–10.7. kello 23–03.

Sunnuntain vastaisena yönä 10.–11.7. Lahdessa on voinut altistua koronavirukselle sekä Armaksessa että Wintissä. Molemmissa yökerhoissa altistuminen on ollut mahdollista kello 00.00–4.30. Kyseisinä aikoina näissä paikoissa olleiden on syytä seurata vointiaan ja varata aika koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistunut epidemian aikana 3 562 koronatartuntaa. Näytteitä on otettu runsaat 142 600.

Ilmaantuvuusluku on maanantain tapaan 130. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää 14:n viime vuorokauden aikana 100 000:ta asukasta kohti.

Alueen vähintään 16-vuotiaista on rokotettu 75,6 prosenttia, ja koronarokotteita on annettu yhteensä runsaat 188 000.

Päijät-Häme siirtyi viime torstaina koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen ja leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät jo osassa kuntia. Nykyiset rajoitukset ja suositukset pysyvät kuitenkin toistaiseksi ennallaan.

Uutista päivitetty kello 14 11 tiedoilla joukkoaltistumisista.

Leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät jo osassa Päijät-Hämeen kuntia – toistaiseksi koko maakunta on kiihtymisvaiheessa, koronayhteistyöryhmä punnitsi rajoituksia

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut