EU:n koronatodistus nyt Omakannassa, ulkomaille matkustavat testataan vain yksityisessä terveydenhuollossa

Todistuksen saa jo ensimmäisestä rokotuskerrasta, mutta jotkut maat voivat edellyttää maahan saapujilta täyden rokotesarjan. Heikki Saukkomaa

ESS

Päijät-Sote ei enää ota ulkomaille matkustamista varten tarvittavia koronavirustestejä. Suomesta ulkomaille suuntautuvan matkustamisen takia tehtävät koronatestit otetaan yksityisessä terveydenhuollossa.

Yksityisen terveydenhuollon koronatestit ovat maksullisia eikä Kela korvaa niitä, kertoo Päijät-Sote.

Suomeen palattaessa tehtävät testit ovat julkisessa terveydenhuollossa maksuttomia. Kotiin palatessa voi varata ajan koronatestiin Päijät-Soten näytteenottopisteelle. Testi varataan omaolo.fi -palvelun kautta tai soittamalla päivystysavun numeroon 116 117, jos ajanvaraus sähköisesti ei onnistu.

HS: Päijäthämäläiset eivät kohta pääse Norjaan ilman erityistä syytä tai täyttä rokotesuojaa

EU:n yhteisen koronatodistuksen voi keskiviikosta alkaen tulostaa Omakannasta. Todistuksen saa jo ensimmäisestä rokotuskerrasta, mutta jotkut maat voivat edellyttää maahan saapuvilta matkailijoilta täyden rokotesarjan. Omakannassa näkyvät myös yksityisellä tehtyjen koronatestien tulokset, joista voi tulostaa maksuttoman todistuksen.

Päijät-Sote muistuttaa, että koronavirustilanne voi muuttua äkillisesti eri maissa ja alueilla. Lisäksi koronatilanne on huono monissa maissa, joten matkustaessa tulisi noudattaa erityistä varovaisuutta.

Ennen matkalle lähtöä on tarkistettava kohdemaan koronatilanne ja ennen paluumatkaa Suomen koronatilanne sekä koronaan liittyvä ohjeistus.

Leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät jo osassa Päijät-Hämeen kuntia – toistaiseksi koko maakunta on kiihtymisvaiheessa, koronayhteistyöryhmä punnitsi rajoituksia

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut