13.7. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Uusia tartuntoja varmistui jälleen 15, joukkoaltistumisia Lahden keskustaravintoloissa ja Z-junassa

Kari Anttinen

Päijät-Soten alueella varmistui maanantaina sunnuntain tapaan 15 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalassa on kaksi koronapotilasta, heistä yksi on tehohoidossa.

Päijät-Hämeessä on varmistunut epidemian aikana yhteensä 3 546 koronatartuntaa. Näytteitä on otettu runsaat 142 000.

Ilmaantuvuusluku on nyt 130, kun se edellispäivänä oli 127. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää 14:n viime vuorokauden aikana 100 000:ta asukasta kohti.

Viime viikolta on terveysviranomaisten tietoon tullut jälleen joukkoaltistumisia. Koronavirukselle on voinut altistua ravintola Lahden Kompassissa keskiviikkona 7.7. kello 00–01, Z-junassa Tikkurilasta Orimattilan Hennaan perjantaina 9.7. kello 15.57–16.48 ja lahtelaisissa Old Irish Pubissa perjantain ja lauantain välisenä yönä 9.–10.7. kello 23–01 ja 1.50–3.15, yökerho Mugissa lauantaina 10.7. kello 01–1.30 sekä ravintola Mamma Mariassa lauantaina 10.7. kello 17–18.

Kyseisinä aikoina altistumispaikoissa olleiden on syytä seurata vointiaan ja varata aika koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee. 

Hyvinvointiyhtymän alueen vähintään 16-vuotiaista on rokotettu 75,4 prosenttia, ja koronarokotteita on annettu yhteensä noin 187 000.

Päijät-Häme siirtyi viime torstaina koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen ja hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä arvioi eilen, että leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät jo osassa kuntia. Nykyiset rajoitukset ja suositukset pysyvät kuitenkin toistaiseksi ennallaan.

Koronayhteistyöryhmä perustelee päätöstä sillä, että tartuntaketjujen jäljitettävyys on tällä hetkellä hyvällä tasolla, eikä terveydenhuollon kapasiteetti ole hyvinvointiyhtymän alueella ylikuormittunut.

Uutista päivitetty kello 14.30 tiedoilla joukkoaltistumisista.

Leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät jo osassa Päijät-Hämeen kuntia – toistaiseksi koko maakunta on kiihtymisvaiheessa, koronayhteistyöryhmä punnitsi rajoituksia

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut