Leviämisvaiheen kriteerit täyttyvät jo osassa Päijät-Hämeen kuntia – toistaiseksi koko maakunta on kiihtymisvaiheessa, koronayhteistyöryhmä punnitsi rajoituksia

Kuvituskuva. Katja Luoma/Arkisto

Heidi Malin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä punnitsi maanantaina uusia koronarajoituksia alueelle pahenevan koronatilanteen vuoksi, mutta päätyi kuitenkin pitämään nykyiset rajoitukset ainakin toistaiseksi ennallaan.

Ryhmän arvion mukaan osassa Päijät-Hämeen kunnista pandemiatilanne täyttää jo tartuntalukujen puolesta leviämisvaiheen kriteerit, mutta kokonaisuutena alue on edelleen kiihtymisvaiheessa.

Koronayhteistyöryhmä perustelee päätöstään pitää rajoitukset ennallaan sillä, että tartuntaketjujen jäljitettävyys on kaikkiaan hyvällä tasolla, eikä terveydenhuollon kapasiteetti ole ylikuormittunut. Tartunnat ovat pääasiassa tapahtuneet ravintoloissa. Linjaukset niiden rajoituksiin tekee valtioneuvosto.

Koronayhteistyöryhmä suosittelee kuitenkin rajoittamaan käyntejä asiakastiloissa ja asioimaan ainoastaan silloin, kun se on välttämätöntä. Myös niissä ravintoloissa, joissa turvavälit eivät toteudu, olisi asioitava harkiten. Virus voi tarttua myös terasseilla ja ulkona, joten myös niissä on pidettävä riittävä välimatka muihin ihmisiin.

Koronayhteistyöryhmä tarkastelee tilannetta ja rajoitusten tarpeellisuutta seuraavan kerran ensi maanantaina.

Uusia tartuntoja 15, yksi potilas tehohoidossa – Päijät-Hämeessä useita mahdollisia altistumisia

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut