Meidän juttu: Lahden Lähimmäispalvelu tempaisi ikäihmisten ja pölyttäjien yhteistyöllä

Theresa Tilk

Kello on melkein kymmenen, ja hyönteishotellitalkoot ovat alkamassa. Ensimmäiset ovat jo saapuneet paikalle tekemään oman osansa ilmaston puolesta. Tunnelmaa kohottaa entisestään paikalle päässyt Teuvo Jauhiainen, joka soittaa livemusiikkia haitarilla. Lähistölle kantautuva musiikki kutsuu myös uusia talkoolaisia mukaan. Hyönteishotellit ovat suojaa sekä talvehtimispaikkoja tarjoavia keinopesiä hyönteisille. Etenkin pölyttäjät ovat vähentyneet vuosi vuodelta, ja tätä hyönteishotelleilla pyritään estämään.

Talkoot järjestettiin 30.6. Lahden Lähimmäispalvelun toimesta yhteistyössä Lahden ympäristöpääkaupungin kanssa. Tapahtuma oli suunnattu kaikille ikäihmisille. Lahden Lähimmäispalvelu tekeekin tärkeää työtä sen eteen, etteivät ikäihmiset jäisi yksin.

Tällaiset ikäihmiselle järjestetyt tempaukset, joissa huomioidaan myös ympäristöä ja luontoa, näyttävät ettei taistelu ilmastonmuutosta vastaan ole vain nuorten ihmisten asia. Siihen tarvitaan jokaista myös ikäihmisiä, sillä luonto kuuluu kaikille.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut