Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Lahden uimarantojen vedenlaatu pysynyt hyvänä

Lahden uimarantojen vedenlaatu on pysynyt hyvänä, tiedottaa Lahden kaupunki. Sinilevää on havaittu toistaiseksi vähän.

Tuoreimmat uimavesinäytteet haettiin 29.6. Lahden kaupungin yleisiltä uimarannoilta, ja näytteiden mikrobiologinen laatu oli kaikilla rannoilla hyvä. Näytteenottopäivänä lämpötilat vaihtelivat 23 ja 26 asteen välillä.

Rantojen vesissä on havaittu vain vähäisiä määriä sinilevää. Eniten sinilevää on havaittu Kymijärven uimarannalla. Villähteen Kukkasen uimarannalla sinilevää ei ole havaittu lainkaan.

Näytetulokset löytyvät uimarantojen ilmoitustauluilta sekä kaupungin verkkosivujen uimarantaluettelosta. Yleisten rantojen seuraavat uimavesinäytteet otetaan 20.7.

Lahden uimarannoilla vesi on lämmintä ja hyvälaatuista – epäily järvisyyhystä on epätodennäköinen

Sinilevän määrä vaihtelee sääolosuhteiden mukaan, ja sitä voi arvioida silmämääräisesti.

Tiedotteessa muistutetaan, että vähäinen määrä sinilevää erottuu uimavedessä pieninä vihreinä hippuina eikä yleensä aiheuta oireita uimareilla. Suihkussa käyminen uimisen jälkeen on silti suositeltavaa.

Runsas määrä sinilevää muodostaa tyynellä ilmalla veteen vihertäviä levälauttoja, jotka kasautuvat rantaveteen. Vesi voi myös värjäytyä selkeästi vihreäksi.

Mikäli levää on runsaasti, uimista tulee välttää. Sinilevä voi aiheuttaa ihon kutinaa ja punoitusta, silmä- tai nenäoireita sekä oksentelua ja ripulia. Oireet ilmenevät yleensä muutaman tunnin sisällä.

Uimarannan kunnossapidon epäkohdissa voi olla yhteydessä uimarannan ylläpitäjään, jonka tiedot löytyvät uimarannan ilmoitustaululta ja kaupungin nettisivuilta.

Rajoitustoimet valkoposkihanhia vastaan näyttävät purreen Lahdessa – "Tällä hetkellä hanhia on todella vähän"