Taantuvien vesilintujen metsästystä rajoitetaan – lintuja houkuteltu ammuttavaksi viljaruokinnan avulla

Punasotkan metsästyskieltoa jatketaan kolmella vuodella. Jussi Murtosaari

ESS

Punasotkan ja tukkakoskelon metsästyskieltoja jatketaan kolmella vuodella. Maa- ja metsätalousministeriön tiedotteen mukaan myös allin metsästyksen kieltoa jatketaan sisämaassa. Metsähanhen metsästys sallitaan rajoitetusti viime vuoden tapaan.

Vesilintulaskentojen mukaan neljän tärkeimmän riistasorsalajimme kannat ovat taantunet viimeisen viiden vuoden aikana.

Yksi merkittävä syy kantojen laskuun on lintujen houkuttelu viljaruokinnan avulla ammuttavaksi, joka on yleistynyt vesilintujen metsästyksessä. Luonnonvarakeskuksen tutkimuksen mukaan vesistöihin kuljetetaan noin kuusi miljoonaa kiloa viljaa vuodessa vesilintujen ruokkimiseksi. Tämä on johtanut erittäin suuriin sorsasaaliisiin, jotka eivät aiemmilla metsästysalueilla ja perinteisillä pyyntikeinoilla olleet mahdollisia.

Perinteisesti lintuja pyydetään etsimällä, rantoja kahlaamalla ja soutamalla, lentoreiteillä odottelemalla ja kaaveiden avulla houkuttelemalla, jolloin saalis on muutamia sorsia metsästäjää kohden. Suomessa pesii merkittävä osa monien EU:n vesilintujen pesimäkannoista.

Uutissuomalainen: Valtaosa suomalaisista kieltäisi uhanalaisten lajien metsästyksen

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut