10.7. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: 14 uutta tartuntaa varmistettu – Ten Dollars Saloonissa on voinut altistua virukselle

Oskari Valtonen

Päijät-Soten alueella varmistui perjantaina 14 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalassa on kaksi koronapotilasta, joista kumpikaan ei tarvitse tehohoitoa.

Päijät-Hämeessä on varmistunut koko epidemian aikana yhteensä 3 494 koronatartuntaa. Näytteitä on otettu kaikkiaan 141 220.

Ilmaantuvuusluku jatkaa edelleen nousuaan ja on nyt 113, kun se eilen oli 110 ja toissapäivänä 105. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää 14:n viime vuorokauden aikana 100 000:ta asukasta kohti.

Päijäthämäläisistä on saanut ensimmäisen rokoteannoksen 133 143 henkilöä, mikä on 74,9 prosenttia yli 16-vuotiaista asukkaista. Tehosterokotuksen on saanut 50 719 ihmistä. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana rokotuksia on annettu 1 405. 

Lahdessa on voinut altistua koronavirukselle Ten Dollars Saloonissa 5.–6.7. välisenä yönä kello 20–06 sekä 6.–7.7. välisenä yönä kello 20–05. 

Kyseisinä aikoina ravintolassa käyneiden on syytä seurata vointiaan ja varata herkästi aika koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee. 

Päijät-Häme siirtyi torstaina koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen. Sen kriteerit täyttyvät tartuntalukujen perusteella koko maakunnassa, vaikka tilanne on edelleen osassa kunnista rauhallinen.

Hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä arvioi seuraavan kerran alueen epidemiatilannetta sekä rajoituksia ja suosituksia maanantaina.

HS: Päijäthämäläiset eivät kohta pääse Norjaan ilman erityistä syytä tai täyttä rokotesuojaa

Uusia tartuntoja 22, Lahdessa ja Vääksyssä useita joukkoaltistumisia

Juttua päivitetty kello 15.05 rokotustiedoilla ja kello 15.24. Ten Dollars Saloonin altistumistiedoilla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut