Orava kiipesi kerrostalon viidenteen kerrokseen Lahdessa ja matkusti alas hissillä – toisti ilmeisesti temppunsa seuraavana päivänä

Nina Räty, Oskari Valtonen

Orava onnistui kiipeämään ikkunasta sisään kerrostalon viidennen kerroksen huoneistoon Lahden Kärpäsessä. Asukas ei pystynyt ohjaamaan vierasta takaisin ulos, joten Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai eläimen pelastustehtävän perjantaina iltaseitsemän jälkeen.

Orava oli aiemmin piilotellut muun muassa pakastimen alla. Kun palomiehet saapuivat paikalle, orava odotti verhon takana. Palomiehet pyydystivät sen haavilla ja kuljettivat hissillä takaisin maan pinnalle.

– Orava lähti ulkona tyytyväisen oloisena takaisin kohti metsää. Kukaan ei nähnyt, miten se pystyi kiipeämään viidenteen kerrokseen, kertoi päivystävä palomestari Kari Sipilä.

Lauantaina vähän ennen keskipäivää pelastuslaitos sai uudelleen eläimen pelastustehtävän samaan osoitteeseen. Orava oli kiivennyt jälleen kerrostalon viidenteen kerrokseen ja päätynyt siellä samaan huoneistoon. Oravan kiinnostuksen syytä ei tiedetä. Sitä ei ruokittu asunnosta.

Kurre kuljetettiin pahvilaatikossa pois talosta. Kyseessä voi hyvinkin olla samainen orava kuin perjantaina. Päivystävä palomestari Juha Lahtinen kuitenkin toteaa, että asiasta ei ole täyttä varmuutta.

– Jos sinne tulee vielä kolmas hälytys, niin sitten se on varmaan sama yksilö, hän naurahtaa.

Juttua päivitetty klo 13.20 lauantain tapauksella.

Lintuja pelastettiin täpäristä paikoista Lahdessa

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut