HS: Päijäthämäläiset eivät kohta pääse Norjaan ilman erityistä syytä tai täyttä rokotesuojaa

Nina Räty

Päijät-Hämeestä Norjaan matkustavien tielle nousee monenlaisia esteitä ensi maanantaista lähtien, kertoo Helsingin Sanomat. Syynä on alueen pahentunut koronatilanne, jossa ilmaantuvuusluku on noussut jyrkästi ja oli perjantaina jo 110.

Norjan kansanterveys­instituutti (Folkehelseinstituttet) arvioi, että Päijät-Häme vaihtuu maan koronakartalla vihreästä oranssiksi. Sama tilanne koskee myös Uuttamaata ja Kymenlaaksoa.

Muutos kiristää maahantulokriteereitä huomattavasti. Turismi ei ole hyväksyttävä syy tulla Norjaan oranssilta alueelta. Vaaditaan erityinen syy kuten asuinpaikka Norjassa tai vierailu lähisukulaisen luona.

Lisäksi oranssilta alueelta matkustava joutuu ensi viikosta alkaen karanteeniin. Päijäthämäläisten pitää esittää Norjan rajalla todistus negatiivisesta koronatestistä, ottaa koronatesti rajalla ja jäädä vielä karanteeniin heti Norjaan saavuttuaan. Karanteenin pituus riippuu siitä, onko jo saanut ensimmäisen koronarokotteen.

Jos oranssilta alueelta saapuvalla on esittää todistus molemmista rokotteista tai puolen vuoden aikana sairastetusta koronasta, ei Norjaan pääsyyn vaadita erityistä syytä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut