Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ministeriön työryhmä ehdotti näyttelypalkkioille järjestelmää, otettaisiin käyttöön ensi vuoden alussa

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) asettama työryhmä on ehdottanut taiteilijoille ja näyttelynjärjestäjille näyttelypalkkiojärjestelmää, OKM kertoo tiedotteessaan. Ajatuksena on turvata taiteilijoille ja näyttelynjärjestäjille oikeudet ja velvollisuudet näyttelyä varten tehtävästä työstä ja sen korvaamisesta. Lisäksi tarkoitus olisi vahvistaa ja yhdenmukaistaa palkkiokäytäntöjä Suomessa.

Tällä hetkellä näyttelypalkkioiden maksukäytännöt vaihtelevat.

Mallissa olisi kaksi osaa: Perusosa kattaisi esimerkiksi näyttelyn suunnittelua ja ripustusta. Lisäosa koskisi varsinaisen näyttelytyön ulkopuolista toimintaa, kuten taiteilijaluentoja ja yleisöopastuksia. Lähtökohtana olisi, että näyttelyjärjestäjät neuvottelisivat suositusten pohjalta korvauksista taiteilijoiden kanssa.

Työryhmä ehdottaa, että järjestelmä ja korvaussuositukset otettaisiin käyttöön ensi vuoden alusta. Järjestelmän vakiinnuttaminen edellyttäisi tiedotteen mukaan pysyvää lisärahoitusta.

Työryhmä luovutti mietintönsä juhannusviikolla.