Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

7.7. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | 27 tartuntaa on suurin määrä yli puoleentoista kuukauteen, useissa Lahden ravintoloissa on voinut altistua viime viikolla

Päijät-Soten alueella varmistui tiistaina 27 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalassa on kaksi koronapotilasta, joista kumpikaan ei tarvitse tehohoitoa.

Tämä on korkein tartuntalukema yli puoleentoista kuukauteen. Toukokuun 20. päivänä Päijät-Hämeessä todettiin 32 koronatartuntaa. Sen jälkeen päivittäiset tartuntamäärät laskivat kymmenen tienoille ja kesäkuussa vain muutamaan tartuntaan päivässä. Lukemat kääntyivät nousuun viime viikolla, muutama päivä juhannuksen jälkeen.

Koko epidemian aikana Päijät-Hämeessä on varmistettu 3 429 koronatartuntaa ja otettu 139 598 koronanäytettä.

Ilmaantuvuusluvun jyrkkä nousu jatkuu. Luku on nyt 96, kun se tiistaina oli 86 ja viikko sitten keskiviikkona 52. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää 14:n viime vuorokauden aikana 100 000:ta asukasta kohti.

Koronatartuntoja ilmenee nyt suhteessa lähes yhtä paljon Lahdessa, Orimattilassa ja Asikkalassa – "Selvää on, että lukemat tästä vielä nousevat"

Koronavirukselle on voinut altistua useissa lahtelaisravintoloissa viime viikolla. Joukkoaltistuminen on ollut mahdollista keskiviikkona 30.6. Teerenpelissä kello 22.30–23.30, Armaksessa kello 23.30–00.30 ja Ten Dollars Saloonissa kello 00.30–03.00. 

Ten Dollars Saloonissa on voinut altistua koronavirukselle myös perjantain ja lauantain välisenä yönä 2.–3.7. kello 23–5.30 sekä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 3.–4.7. kello 23.30–06.00. Samoin koronalle on saattanut altistua ravintola Torvessa perjantai-iltana ja perjantain ja lauantain välisenä yönä 2.–3.7. kello 18–01 sekä Mon Cherissä lauantaina 3.7. kello 13–14.

Kyseisinä aikoina ravintoloissa asioineita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja tarvittaessa hakeutumaan herkästi koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee.

– Nyt todetut tartunnat eivät ole enää liittyneet suoraan juhannuksen altistumisiin. Alueella on todettu useita tunnistamattomasta lähteestä alkunsa saaneita tartuntaketjuja. Epidemiatilanne on nopeasti heikentynyt viime päivien aikana. Alueellamme on edelleen syytä noudattaa erityistä varovaisuutta perheen ulkopuolisissa kontakteissa seuraavan kahden viikon ajan. Tartuntojen määrä on lisääntynyt alueellamme myös Lahden ulkopuolella, kertoo Päijät-Soten infektioylilääkäri Ville Lehtinen

Alueellinen koronayhteistyöryhmä kokoontuu torstaina arvioimaan alueen epidemiatilannetta ja suositusten ja rajoitusten riittävyyttä.

Päijät-Soten alueen vähintään 16-vuotiaista on rokotettu 132 070 ihmistä eli 74,3 prosenttia. Toisen rokoteannoksen on saanut 45 159 ihmistä.

Juttuun lisätty 7.7. kello 15.25 joukkoaltistumiset ja rokotustilanne.

Uusia tartuntoja 15, Lahden päiväkodissa karanteeneja, Sysmässä ja risteilyllä joukkoaltistumisia

THL: Suomessa on raportoitu 258 uutta koronatartuntaa – asukasmäärään suhteutettuna tartuntoja on kahden viikon aikana ollut eniten Päijät-Hämeessä

Päijät-Sote: Maakunnan epidemiatilanne heikkenee, rajoitukset pidetään toistaiseksi vielä ennallaan