Janoiset voivat taas juoda petokaloja Vesijärveen – viime kesänä kippisteltiin liki 50 000 kuhaa

Kesäjanoaan tyydyttävät voivat osallistua järvenpuhdistustalkoisiin juomalla petokaloja Vesijärveen. Petokalat pitävät pikkukalojen määrän kurissa ja auttavat siten puhdistamaan järveä.

Jo kahtena kesänä osassa ravintoloista on päästy puhdistamaan Vesijärveä juomia nauttimalla. Hartwallin kumppanuus Päijät-Hämeen Vesijärvisäätiön kanssa jatkuu ja tänä kesänä järveen voi kulauttaa kaloja vichyn voimalla: mukana olevista ravintoloista ja ruokakaupoista ostetut Hartwall Vichy Original -juomat kasvattavat syksyllä istutettavan petokalaparven kokoa.

– On mahtavaa, että tiivis yhteistyömme paikallisten yrittäjien kanssa jatkuu hyvällä asialla. Vichy on tietysti valmistettu lahtelaisesta vedestä, eli se on juuri sopiva juoma innostamaan ihmisiä Vesijärven suojeluun, sanoo Hartwallin yhteiskuntavastuujohtaja Hanna Sivenius.

Vesijärven vointia kohentava kampanja on kasvanut vuosi vuodelta.

– Kampanja on poikinut loistavia tuloksia. Ensimmäisenä vuonna istutimme noin 2 000 kookasta petokalaa (järvitaimenia ja kuhia), ja viime vuonna miltei 50 000 pikkukuhaa solahti järveen, kertoo Vesijärvisäätiön ohjelmajohtaja Heikki Mäkinen.

Vesijärvi kaipaa petokaloja, sillä järvi tarvitsee eläinplanktonia pitämään levät aisoissa. Pikkukalat kuitenkin syövät eläinplanktonia. Siksi tarvitaan reilusti petokaloja, jotka syövät pikkukaloja ja auttavat näin pitämään Vesijärveä puhtaana. Esimerkiksi kuha syö neljä kiloa pikkukaloja kasvaakseen yhden kilon. Petokalat voivat osaltaan vähentää hoitokalastuksen tarvetta.

Kippis Vesijärvelle -kampanja jatkuu koko kesän. Mukana ovat Lahden matkustajasataman terassiravintola Arla, Ace Corner, Ravintola Lokki, kauppatorin kesäterassi Aitio, Messilä Camping ja Hollolan kirkonkylän kioski, K-Citymarketeista Karisma, Laune ja Paavola sekä Hartwallin panimomyymälä.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut