6.7. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Uusia tartuntoja 15, Lahden päiväkodissa karanteeneja, Sysmässä ja risteilyllä joukkoaltistumisia

Kari Anttinen

Päijät-Soten alueella varmistui maanantaina 15 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalassa on kolme koronapotilasta, joista kukaan ei tarvitse tehohoitoa.

Koko epidemian aikana Päijät-Hämeessä on varmistettu 3 402 koronatartuntaa ja otettu 139 098 koronanäytettä.

Lahdessa Paavolan päiväkodissa siirtyi sunnuntaina karanteeniin 34 lasta ja 12 aikuista.

Ilmaantuvuusluku nousee edelleen ja on nyt 86, kun se edellispäivänä oli 82. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää 14:n viime vuorokauden aikana 100 000:ta asukasta kohti.

Päijät-Hämeen koronarajoitukset pidetään toistaiseksi ennallaan, sillä epidemia on yhä Lahti-painotteinen. Torjuntatoimien tehoa halutaan seurata ennen kuin kiihtymisvaiheen arviota laajennetaan Lahden ulkopuolelle. Hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä arvioi tilannetta uudestaan torstaina.

Koronavirukselle on voinut altistua Sysmässä Pizzeria Fantasiassa sunnuntaina 27.6. kello 15–17 ja sisävesiristeilyllä Heinolan laivaosakeyhtiön aluksella M/S Pyhäjärvi lauantaina 3.7. kello 15–18. Se kulki reittiä Vuolenkoski–Kimolan kanava–Vuolenkoski.

Kyseisinä aikoina ravintolassa tai aluksella olleita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja tarvittaessa hakeutumaan herkästi koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee.

Päijät-Hämeen vähintään 16-vuotiaista on rokotettu 131 765 ihmistä eli 74,2 prosenttia. Toisen rokoteannoksen on saanut 44 301 ihmistä.

Lisätty 6.7. kello 15.17 tiedot joukkoaltistumisista ja rokotuksista.

Päijät-Sote: Maakunnan epidemiatilanne heikkenee, rajoitukset pidetään toistaiseksi vielä ennallaan

17 tartuntaa varmistui, tartuntojen määrä yli kaksinkertaistui viikossa

THL: Suomessa on todettu 222 uutta koronatartuntaa – taudin ilmaantuvuus lähes kaksinkertaistunut kahdessa viikossa

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut