Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Vuoden Keskustateko 2021 -palkinnosta kisaa 10 ehdotusta – katso täältä ehdokkaat ja äänestä omaa suosikkiasi

Lahti City ry on kerännyt kesäkuun aikana ehdotuksia vuoden Keskustateko 2021 -kilpailuun. Kaikkiaan ehdotuksia tuli 48, joista kymmenen parasta valittiin äänestykseen.

Kilpailun tarkoituksena on löytää ja nostaa esille sellaisia tekoja, jotka ovat tuoneet esille Lahden keskustaa myönteisesti ja innovatiivisesti. Ehdottaa sai sellaisia tekoja, jotka on toteutettu Lahden keskustan alueella 1.7.2020–30.6.2021.

– Kilpailuun sai kuka tahansa ehdottaa itselleen merkityksellisiä, isoja tai pieniä tekoja, jotka ovat positiivisesti vaikuttaneet keskustan elinvoimaan, vetovoimaan, viihtyisyyteen tai saavutettavuuteen, yhdistyksen tiedotteessa sanotaan.

Ehdolla oli paljon taidetta, mutta myös innovatiivisia arjen ratkaisuja. Kymmenen parhaan ehdotuksen joukkoon valikoituivat vuokrattavat sähköpotkulaudat, Malskin alue, Kirkkopuiston valoteokset, Keski-Lahden asukasyhdistyksen perustaminen, Matkakeskuksen seinämaalaukset, Second Hand Lahti Shop, Viiskulman Kylän portti-teos, Walkers Lahti, Seurahuone Loft House ja Strange Fruit-teokset.

Ehdotuksiin tutustumaan ja äänestämään pääsee Lahti Cityn kotisivuilta ja Facebook-sivuilta.

Lahti nousi kyselyssä esille kaupunkina, jossa halutaan julkista taidetta – lahtelaisten kasvaneelle taidenälälle löytyi syitä