Päijät-Sote: Maakunnan epidemiatilanne heikkenee, rajoitukset pidetään toistaiseksi vielä ennallaan

Oskari Valtonen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueen koronarajoitukset pidetään vielä ennallaan, tiedottaa Päijät-Sote.

Alueen koronayhteistyöryhmä arvioi maakunnan epidemiatilannetta ylimääräisessä kokouksessaan maanantaina. Tilannetta arvioidaan kuitenkin uudestaan jo torstaina huolestuttavan kehityksen vuoksi.

Uusien koronatapausten määrä nousi viime viikolla runsaasti sitä edeltävään viikkoon verrattuna. Nousu johtuu hykyn mukaan pääosin juhannuksen ravintola-altistumisista seuranneista tartunnoista.

– Tartunnanjäljityksellä sekä laajalla ravintolassa asioineiden testauksella on nyt pyritty saamaan epidemia hallintaan, tiedotteessa todetaan.

Kiihtymisvaiheen kriteerit täyttyvät tartuntalukujen perusteella, mutta epidemia on yhä Lahti-painotteinen. Yhteistyöryhmä haluaa seurata tehtyjen torjuntatoimien tehoa ennen kuin kiihtymisvaiheen arviota laajennetaan Lahden ulkopuolelle.

Lista tämänhetkisistä alueellisista suosituksista ja rajoituksista löytyy Päijät-Soten nettisivuilta.

Miksi Armaksessa juhlineille ei perusteta väliaikaista testauspaikkaa Lahden keskustaan?

Armaksessa juhannuksena altistuneille avattu tilapäinen ajanvarausnumero poistuu käytöstä, koska puhelut numeroon ovat loppuneet. Koronavirustestiin hakeudutaan tästedes normaaliin tapaan Omaolo.fi -palvelun tai päivystysavun numeron 116 117 kautta.

Yhteistyöryhmä haluaa myös muistuttaa kahden metrin turvavälien säilyttämisestä etenkin Lahdessa järjestettävissä sisätilatapahtumissa ja asiakkaille avoimissa yleisötiloissa.

Laaja maskien käyttösuositus on edelleen voimassa koko yhtymän alueella ja koskee kaikkia yli 12-vuotiaita.

Suositukset ja rajoitukset ovat hykyn arvion mukaan voimassa 31.7. asti, mutta niitä muutetaan tarvittaessa epidemiatilanteen mukaan jo aiemmin.

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran torstaina arvioimaan alueen epidemiatilannetta sekä suosituksia ja rajoituksia.

17 tartuntaa varmistui, tartuntojen määrä yli kaksinkertaistui viikossa

Juttua muokattu klo 18.00, lisätty linkki suosituksista ja rajoituksista.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut