3.7. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Lahdessa ravintolatartuntoja jo yli 40, myös ruokaravintolassa mahdollisia altistumisia

Kari Anttinen

Juhannusta Lahden ravintoloissa viettäneillä on Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän mukaan todettu lisää koronatartuntoja. Ravintola-altistumisiin liittyy lauantaiaamun tietojen mukaan jo yli 40 tartuntaa.

Ravintola-asiakkaita on hakeutunut testiin runsaasti ja niiden tuloksia on paljon vielä varmistumatta.

Päijät-Sote kehottaa edelleen Lahdessa yökerho Armaksessa juhannusta viettäneitä testiin, vaikka oireita ei olisikaan. Tarkoituksena on saada rajoitettua koronaviruksen leviämistä mahdollisimman tehokkaasti.

Lahdessa on voinut altistua koronavirukselle kauppakeskus Karisman Subway-ravintolassa tiistaina 29.6. kello 8–15 ja keskiviikkona 30.6. kello 10–17. Näinä aikoina ravintolassa käyneiden on syytä seurata vointiaan ja varata aika koronatestiin, jos ilmenee vähäisiäkään oireita.

Päijät-Soten alueella varmistui perjantaina 19 uutta koronatartuntaa. Sairaalahoidossa on yksi koronapotilas.

Pandemian aikana Päijät-Hämeessä on varmistettu 3 351 koronatartuntaa ja otettu noin 138 000 koronanäytettä.

Ilmaantuvuusluku jatkaa nousuaan. Luku on 71 kun se perjantaina oli 69 ja torstaina 61. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää 14:n viime vuorokauden aikana 100 000:ta asukasta kohti.

Päijät-Hämeen yli 16-vuotiaista on lauantaihin mennessä rokotettu 74,1 prosenttia. Rokotettuja on noin 132 000 ja toisen eli tehosteannoksen on saanut noin 44 000 ihmistä.

Uutista päivitetty kello 14.23 rokotustiedoilla.

Päijät-Sote: Juhannuksena tapahtuneen koronaviruksen leviämisen laajuus ei vielä selvillä – Armaksessa juhannuksena asioineita kehotetaan yhä koronatestiin

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut