12–15-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronarokotusten ajanvaraus aukesi

Oskari Valtonen

12–15-vuotiaiden riskiryhmäläisten koronavirusrokotusten ajanvaraus avattiin Päijät-Soten alueella keskiviikkoaamuna.

Koronarokotuksiin hakeutuminen on hyvinvointiyhtymän mukaan hiipunut selvästi, joten nuorten ikäryhmän riskiryhmäläisten rokotukset voidaan aloittaa suunniteltua aikaisemmin. 12–15-vuotiaille riskiryhmäläisille annetaan Pfizer-BioNTechin rokotetta.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, mutta rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että lapsi tai nuori kykenee ikänsä ja kehitystasonsa perusteella päättämään rokotuksestaan.

Jos alaikäinen ei kykene itse päättämään asiasta, tarvitaan kaikkien huoltajien kirjallinen suostumus lomakkeen kanssa, ja se tulee olla nuoren mukana rokotustilanteessa. Lomakkeen saa tulostettua THL:n sivuilta.

Miksi Armaksessa juhlineille ei perusteta väliaikaista testauspaikkaa Lahden keskustaan?

Rokotusajan 12–15-vuotiaille riskiryhmäläisille voi varata vain puhelimitse sote-keskuksista. Sote-keskusten yhteystiedot löytyvät Päijät-Soten nettisivuilta.

Hykyn mukaan samalla kerralla, kun varataan ensimmäinen rokotus, varataan samaan toimipisteeseen myös tehosterokotusaika 12 viikon päähän.

Riskiryhmät määräytyvät kuten yli 16-vuotiaissakin, poikkeuksena kuitenkin ylipainon alaraja, joka on 35.

Kaikkia vanhempia ikäryhmiä 16-vuotiaista lähtien kannustetaan edelleen hakeutumaan rokotuksille sote-keskusten ja työterveysyritysten rokotuspisteisiin.

Lisätiedot koronarokotuksista löytyvät Päijät-Soten nettisivuilta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut