Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

2.7. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | 20 uutta tartuntaa varmistui, koronanäytteitä otettiin ennätysmäärä

Päijät-Soten alueella varmistui torstaina 20 uutta koronatartuntaa. Sairaalahoidossa on yksi koronapotilas, hän ei tarvitse tehohoitoa.

Koko pandemian aikana Päijät-Hämeessä on varmistettu 3 332 koronatartuntaa ja otettu 136 980 koronanäytettä.

Lahden keskustan ravintoloissa juhannusta viettäneillä on varmistunut yhteensä yli 30 tartuntaa. Näytteenottopisteellä otettiin eilen yhteensä 714 koronavirusnäytettä, mikä on suurin päiväkohtainen näytteenottomäärä koko pandemian aikana.

Ilmaantuvuusluku jatkaa jyrkkää nousuaan. Luku on perjantaina 69, kun se torstaina oli 61 ja tiistaina 48. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää 14:n viime vuorokauden aikana 100 000:ta asukasta kohti.

Päijät-Hämeen yli 16-vuotiaista on rokotettu 73,6 prosenttia. Rokotettuja on kaikkiaan 130 805 ja toisen rokoteannoksen on saanut 41 735 ihmistä.

Lisätty tiedot rokotuksista 2.7. kello 15.15.

Tartuntamäärät taas jyrkässä kasvussa, 24 uutta tartuntaa varmistui

THL: Itärajalla otettujen EM-kisaturistien ensimmäisten näytteiden sekvensoinnit valmiita, jokainen näyte deltavarianttia

Päijät-Sote: Juhannuksena tapahtuneen koronaviruksen leviämisen laajuus ei vielä selvillä – Armaksessa juhannuksena asioineita kehotetaan yhä koronatestiin