Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Olitko juhannuksena Lahden Armaksessa? Kaikkien yökerhossa käyneiden pitää nyt mennä koronatestiin, vaikkei olisi oireita

Ravintola Armaksessa Lahdessa juhannusta viettäneillä on varmistunut yhä enemmän koronavirustartuntoja. Ravintolassa 25.–26. kesäkuuta aikana asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. Kaikkia Armaksessa juhannuksena olleita kehotetaan nyt käymään koronatestissä, vaikka oireita ei olisikaan. Päijät-Sote suosittaa myös omaehtoista karanteenia, kunnes testitulos varmistuu.

Yökerho Armaksessa oli arvion mukaan jopa yli 500 henkilöä kumpanakin iltana. Paikallisten lisäksi Vapaudenkadulla vietti juhannusta paljon seurueita myös Päijät-Hämeen ulkopuolelta, erityisesti pääkaupunkiseudulta. Tartuntaketjuun liittyy Pietarista jalkapallon EM-kisoista palanneita turisteja, kertoo Päijät-Sote.

Lahden Armaksessa ilmennyt juhannuksen koronatartuntasuma tuli yllätyksenä ravintolan aluepäällikölle – "Tähän ei mennyt kuin kokonainen viikonloppu, kun kaikki lähti jo huonompaan suuntaan"

Ravintola Armaksessa asioineet voivat varata testiajan poikkeuksellisesti puhelinnumerosta 044 4403 010. Numero on käytössä torstaiaamusta kello 8 lähtien. Puhelut ohjautuvat takaisinsoittojärjestelmään.

Keskiviikkona iltapäivällä Päijät-Sote tiedotti, että Armaksessa käyneillä on todettu kymmenkunta koronatartuntaa. Nyt niitä on varmistunut lisää. Päijät-Sote kertoo asiasta lisää torstain aikana.

14 tartuntaa varmistui, juhannuksena altistuttiin koronalle Lahden yöelämässä

Koronatestin voi varata myös sähköisesti omaolo.fistä. Jos ajanvaraus ei onnistu näiden kanavien kautta, voi ajan varata Päivystysavun numerosta 116117.

Lahden keskustan ravintoloissa oli juhannusaattona ja -päivänä useita joukkoaltistustilanteita. Ravintola Armaksen lisäksi altistuminen on voinut tapahtua juhannusaattona Amarillon terassilla kello 18–20, Irish Pubissa kello 23–03, Pataässässä kello 01–02 ja Ten Dollars Saloonissa kello 03–05.30. Myös ravintola Nosturissa Lahdessa juhannusaattona kello 16–17.30 asioineet ovat voineet altistua.

Myös Päijät-Sote kehottaa juhannusviikolla Pietarista kotiutuneita hakeutumaan koronatestiin

Juhannuspäivänä lauantaina Lahdessa on voinut altistua Irish Pubissa kello 00.30–03.30 ja Ten Dollars Saloonissa kello 04–05.30.

Päijät-Soten infektioylilääkäri Ville Lehtinen kuvailee tilannetta erittäin huolestuttavaksi. Lukuisat joukkoaltistukset tarkoittavat merkittävää riskiä koronatilanteen heikkenemiselle. Seuraavien kahden viikon ajan on hänen mukaansa erityisen tärkeää noudattaa suosituksia ja rajoituksia, jotta tilanteen nopea paheneminen voidaan estää.

Juttua muokattu 1.7. kello 10.04. Lisätty tietoja ravintola Armaksen koronatilanteesta ja siitä, että kaikkia Armaksessa asioineita kehotetaan käymään koronatestissä.