Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

30.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | 14 tartuntaa varmistui, juhannuksena altistuttiin koronalle Lahden yöelämässä

Päijät-Soten alueella varmistui tiistaina 14 uutta koronatartuntaa. Sairaalahoidossa on yksi koronapotilas, hän ei tarvitse tehohoitoa.

Koko pandemian aikana Päijät-Soten alueella on varmistettu yhteensä 3 288 tartuntaa ja otettu 136 052 koronanäytettä.

Ilmaantuvuusluku jatkaa kasvuaan. Se on nyt 52, kun se tiistaina oli 48. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää 14:n viime vuorokauden aikana 100 000:ta asukasta kohti.

Hyvinvointiyhtymän yli 16-vuotiaista on rokotettu 72,7 prosenttia. Rokotettuja on kaikkiaan 129 157 ja toisen rokoteannoksen on saanut 39 566 henkilöä.

Juhannuksen aikana Lahdessa on voinut altistua koronavirukselle ravintoloissa, pääasiassa pikkutunneilla. Joukkoaltistuminen on voinut tapahtua juhannusaattona eli perjantaina 25.6. näissä paikoissa: Amarillon terassi kello 18–20, Irish Pub kello 23–03, Pataässä kello 01–02, Armas kello 24–02 ja Ten Dollars Saloon kello 03–05.30.

Juhannuspäivänä eli lauantaina 26.6. Lahdessa on voinut altistua koronavirukselle Irish Pubissa kello 00.30–03.30 ja Ten Dollars Saloonissa kello 04-05.30.

Kyseisinä aikoina ravintoloissa asioineita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja tarvittaessa hakeutumaan herkästi koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee.

jalkapallon EM-kisojen Pietarin matkailijoilla on nyt todettu 13 koronatartuntaa Päijät-Soten alueella. Luku on kasvanut kahdella viime sunnuntaista, jolloin kisaturismiin liittyviä tartuntoja oli todettu 11.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän infektioylilääkäri Ville Lehtisen mukaan Pietarin jatkotartunnat on pystytty jäljittämään alueella kohtuullisen hyvin. Jatkotartuntoja on kuitenkin todettu muutama.

Alueen tartuntojen nousu on viime aikoina johtunut pitkälti ulkomailta peräisin olevista tartunnoista.

- Riski on siihen, että alueemme epidemiatilanne huononee merkittävästi, ja silloin voidaan joutua miettimään uudestaan rajoitusten käyttöönottoa, Lehtinen sanoo.

Juttua päivitetty klo 12.43. tiedoilla Pietarin koronatapauksista ja kello 15.12 rokotetiedoilla.

Uusia tartuntoja varmistui 9, kahvilassa Hollolassa on voinut altistua

Myös Päijät-Sote kehottaa juhannusviikolla Pietarista kotiutuneita hakeutumaan koronatestiin