Elokuvasäätiö myönsi käsikirjoitusapurahan Reko Lundánin näytelmien filmatisoinnille

Käsikirjoitusapurahalla muun muassa sovitetaan elokuvaksi Reko Lundánin näytelmiä. Lundán menehtyi vuonna 2006. Kimmo Brandt

Marjaana Lahola

Suomen elokuvasäätiön hallitus on jakanut vajaat 289 000 euroa käsikirjoitusapurahoja sekä tukea kulttuurivientiin, esitykseen ja levitykseen.

Käsikirjoitusrahoja haettiin 129 hankkeelle noin 904 000 euron arvosta. Apurahan sai yhteensä 31 hanketta, yhteissummaltaan noin 175 000 euroa. Joukossa on 19 pitkää fiktioelokuvaa, kahdeksan lyhytelokuvaa ja neljä draamasarjaa.

Apurahan saajia ovat muun muassa aiemmin Aurora-elokuvan käsikirjoittanut ja ohjannut Miia Tervo, dokumenteista ja Märät säpikkäät -sarjasta tunnettu Suvi West, Syksyn jälkeen saapuu kevät -elokuvan ohjannut Annika Grof sekä dokumentteja ja lyhytelokuvia tehnyt kirjailija Hassan Blasim.

Useiden alkuperäisaiheiden lisäksi apurahalla kirjoitetaan muun muassa Laila Kinnusesta ja Nukkumatista sekä sovitetaan elokuvaksi Reko Lundánin näytelmiä. Käsikirjoitusapurahan saajissa on myös kolme elokuvakoulujen PITCH2021-voittajaa.

Kulttuuriviennin puolella tuettiin elokuvien Hytti nro 6 ja Guled & Nasra lanseeraamista Cannesin elokuvajuhlilla, Myrsky-lyhytelokuvan kansainvälistä lanseeraamista sekä Muistojeni kahvila -elokuvan kansainvälisen esityskopion valmistamista. Kulttuuriviennin tukia myönnettiin näille neljälle hankkeelle yhteensä noin 82 000 euroa.

Maahantuontitukea myönnettiin ruotsalaisen jalkapallodraaman Tigrar sekä iranilaiselokuvan Sun Children levitykseen. Kaksi hakijaa sai tukea elokuvan kuvailutulkkauksen ja heikkokuuloisten tekstityksen valmistamiseen. Näiden neljän tuen yhteissumma on noin 32 000 euroa.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut