Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Myös Päijät-Sote kehottaa juhannusviikolla Pietarista kotiutuneita hakeutumaan koronatestiin

Venäjällä Pietarissa matkailleita ja heidän kanssaan aikaa viettäneitä kehotetaan Päijät-Hämeessäkin hakeutumaan koronatestiin, oli heillä oireita tai ei.

Päijät-Sote patistelee testeihin henkilöitä, jotka saapuivat 21.–25. kesäkuuta pikkubussilla, ja joihin tartunnanjäljittäjät eivät vielä ole olleet yhteydessä. Heitä pyydetään nyt soittamaan ohjeistusta ja testiin hakeutumista varten Päivystysavun numeroon 116 117.

Futisfaneja Pietariin kuljettaneiden päijäthämäläisten bussifirmojen kuljettajat säästyivät koronatartunnoilta – "Bussien desinfiointiin panostettiin enemmän kuin koskaan aiemmin"

Suositus koskee myös Venäjältä palanneiden turistien kanssa juhannusta viettäneitä tai muuten heidän kanssa lähikontaktissa olleita. Heillekin suositellaan koronatestiä, vaikka heillä ei olisikaan oireita.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kehottaa kaikkia, jotka ovat matkustaneet Pietarista Suomeen millä tahansa kuljetusyhtiöllä, hakeutumaan koronavirustestiin, mikäli he eivät jo ole testissä käyneet. Myös rajalla testissä käyneiden tulee käydä uusintatestissä aikaisintaan 72 tuntia maahan saapumisen jälkeen.

THL arvioi, että riski altistua missä tahansa Pietarista saapuneessa linja-autossa tai pikkubussissa oli viime viikolla korkea. Ajoneuvoissa, joissa on ollut tartuttava henkilö, kaikki matkustajat ovat voineet altistua tartunnalle, vaikka matkalla olisi käytetty hengityssuojaimia.

Tartunnan riskiä kasvattaa THL:n mukaan se, että Pietarin alueella leviää todennäköisesti koronaviruksen niin sanottu deltamuunnos, joka on hyvin herkästi tarttuva.

Kaikkia Venäjältä Suomeen palaavia matkustajia kehotetaan hakeutumaan koronavirustestiin 72 tuntia paluun jälkeen ja välttämään sosiaalisia kontakteja testituloksen valmistumiseen saakka.