Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

28.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | Kolme uutta tartuntaa, viime viikolla 11 jäljitettiin Pietarin EM-kisaturisteihin

Päijät-Soten alueella varmistui sunnuntaina kolme uutta koronavirustartuntaa. Lauantaina tartuntoja varmistui viisi ja perjantaina kahdeksan. Sairaalassa on edelleen yksi koronapotilas, joka ei ole tehohoidossa.

Uusien koronatapausten määrä nousi hyvinvointiyhtymän alueella viime viikolla neljänneksen verrattuna toissa viikkoon. Nousu johtuu pääosin ulkomailta peräisin olevien tartuntojen määrän noususta.

Ulkomailta tartuntoja tuli 18, joista 11 liittyi Pietarin jalkapallon EM-kisaturismiin.

Karanteenissa olleilla varmistui 12 tartuntaa ja samassa taloudessa asuvilla todettiin 14 jatkotartuntaa. Työpaikoilta oli peräisin kuusi tartunta ja ystävien tai sukulaisten tapaamisista seurasi viisi jatkotartuntaa.

Sairaalahoitoon joutui viime viikolla yksi koronapotilas, kun toissa viikolla sairaalaan ei joutunut yhtään potilasta.

Tuoreimmissa eli kesäkuun ensimmäisen viikon näytteiden sekvensointituloksissa kaikki 11 alueelta tutkittua näytettä olivat virusmuunnoksia. Viruskannoista 10 oli alfamuunnosta eli Britannian muunnosta ja yksi deltamuunnosta eli Intian muunnosta.

Hyvinvointiyhtymän alueella on varmistunut kaikkiaan 3 265 koronatartuntaa. Näytteitä on otettu runsaat 135 000.

Ilmaantuvuusluku on 44, kun se edellispäivänä oli 43. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää 14:n viime vuorokauden aikana 100 000:ta asukasta kohti.

Alueen vähintään 16-vuotiaista on nyt rokotettu yli 72 prosenttia ja rokotteita on annettu kohta 168 000. ​

Orimattila ja Kärkölä siirtyivät koronan perustasolle, Lahti saa vielä odottaa