Oulun kaupunginteatteri tuomittiin korvauksiin Merja Larivaaralle

Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen ovat pyörittäneet Porvoon Jokiteatteria vuodesta 2012. Pariskunnan Oulun-kauden tekemisiä selvitellään oikeudessa. Outi Paappanen

Oulun käräjäoikeus on määrännyt Oulun kaupunginteatterin maksamaan näyttelijä-ohjaaja Merja Larivaaralle 15 000 euroa korvauksia ohjaajasopimusta koskevassa riidassa. Oulun kaupunginteatteri kertoo tiedotteessa olevansa tuomioon tyytymätön.

– Oikeuden päätöksen perusteet osoittavat Kari-Pekka Toivosen epäterveen hallintotavan kaudellaan. Joudumme selvittämään, onko hänen osaltaan tapahtunut toimivaltuuksien ylittämistä, Oulun teatterin hallituksen puheenjohtaja Matti Karhula toteaa teatterin tiedotteessa.

Tapaus liittyy keväällä 2018 syntyneeseen tilanteeseen, jossa Merja Larivaara ja hänen puolisonsa, teatterin silloinen taiteellinen johtaja Kari-Pekka Toivonen sopivat keskenään, että Oulun teatterissa näyttelijäsopimuksella oleva Larivaara ohjaa näytelmän Vihainen leski vierailevana ohjaajana.

Larivaara sai teatterilta samaan aikaan näyttelijän palkkaa, mutta hän näytteli vuonna 2018 ainoastaan teoksessa Näköala sillalta eikä tehnyt seuraavana vuonna yhtään roolia näyttelijänä. Teatteri purki ohjaajasopimuksen, Larivaaran mielestä perusteettomasti.

– Teatterin johto ja henkilöstö ovat kokeneet epäoikeudenmukaisena sen omavaltaisen toiminnan, jota Larivaara ja Toivonen täällä ollessaan harjoittivat omaksi edukseen. Toivosen aikana työilmapiiri teatterilla oli kuormittava, Karhula toteaa.

Teatteri ei kuitenkaan joudu maksamaan Larivaaralle korvauksia Seniorisoppa-näytelmän peruuntuneista esityksistä. Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen, sillä siihen voi hakea muutosta hovioikeudesta kuukauden sisällä.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut