Raju ukkonen ja rankkasade pyyhkivät Päijät-Hämettä - myräkkä piti pelastuslaitoksen kiireisenä, yli sata tehtävää kolmessa tunnissa

Komea salamanisku kuvattiin Hollolassa keskiviikkona. Monica Köngäs
Kari Anttinen

Kari Anttinen

Pelastuslaitoksella oli kiireinen työvuoro Päijät-Hämeessä keskiviikkona. Alueen yli pyyhkäisseen ukkosmyräkän jäljiltä riitti tehtäviä pitkälle iltaan.

Iltapäivällä kello 15:n jälkeen pelastuslaitoksella oli reilussa neljässä tunnissa 116 vahingontorjuntaa eli käytännössä kaatuneiden puiden raivausta. Tehtävälistalla oli myös pari maastopaloa, jokunen rakennuspalo ja kaksi liikenneonnettomuutta. Jo kolmen ensimmäisen tunnin aikana pelastuslaitokselle tuli yli sata tehtävää.

Päijät-Hämeeseen, Uudellemaalle, Kanta-Hämeeseen ja Kymenlaaksoon annettiin iltapäivällä varoitus rajusta ukonilmasta ja voimakkaista ukkospuuskista. Ihmisiä kehotettiin tarkkailemaan tilannetta ja siirtymään tarvittaessa sisätiloihin. Ulkona liikkujia kehotettiin varomaan kaatuvia puita ja maahan pudonneita sähkölinjoja.

Maakuntiin annettiin myös sadevaroitus, eli sadetta odotettiin kertyvän paikoin yli 20 millimetriä tunnissa.

Sähköt katkesivat iltapäivän aikana Päijät-Hämeessä tuhansista talouksista. Illalla yhdeksän aikaan sähköä odotti Asikkalassa edelleen yli 1 300 tilaajaa, Hartolassa ja Sysmässä molemmissa yli 1 200, Padasjoella kuutisensataa ja Heinolassa tuhatkunta tilaajaa.

Monissa muissakin kunnissa sähköjä oli poikki, mutta huomattavasti vähemmän.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 20.21 ja 21.11.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut