23.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Kuusi uutta tartuntaa varmistettu, ilmaantuvuusluku nousi jälleen

Oskari Valtonen

Päijät-Soten alueella varmistettiin tiistaina kuusi uutta koronavirustartuntaa. Maanantaina uusia tartuntoja varmistettiin seitsemän ja sunnuntaina kahdeksan.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä yksi koronaviruspotilas. Tehohoidossa koronapotilaita ei ole yhtään.

Päijät-Soten alueella on todettu koko koronavirusepidemian aikana yhteensä 3 227 koronavirustartuntaa. Näytteitä on puolestaan otettu kaikkiaan 133 988 kappaletta. Koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia on alueella ollut koko epidemian aikana 20.

Ilmaantuvuusluku on edelleen noussut ja se on nyt 38, kun se tiistaina oli 36 ja maanantaina oli 35. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää 14:n viime vuorokauden aikana 100 000:ta asukasta kohti.

Keskiviikkoon mennessä koronarokotuksen oli saanut 71,1 prosenttia Päijät-Soten alueen yli 16-vuotiaista. Tämä tarkoittaa noin 126 400 ihmistä. Tehosterokotteen on saanut noin 34 700 henkilöä.

Seitsemän uutta tartuntaa varmistettu, ilmaantuvuusluku kasvoi hieman

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän koronayhteistyöryhmä arvioi maanantaina, että koronaepidemia on siirtynyt lähes koko Päijät-Soten alueella perustasolle. Kiihtymisvaihe jatkuu enää Lahdessa, Orimattilassa ja Kärkölässä.

Vaikka alueen koronatilanne ei viime viikolla jatkanut hyvää kehityssuuntaa, kyse on yhtymän mukaan todennäköisimmin epidemian luonnollisesta vaihtelusta. Tilanne ei tämän hetken tiedon mukaan ole siis huonontunut.

Nuorten eli 12–15-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokotukset aloitetaan Päijät-Soten alueella elokuussa, kun koulut alkavat. Rokotukset on tarkoitus järjestää kouluterveydenhuollon kautta.

Nyt koronavirusrokotuksia saavat kaikki ikäryhmät 16-vuotiaista lähtien. Rokotukset jatkuvat normaalisti kesän yli sote-keskusten rokotuspisteissä ja työterveysyrityksissä. Tällä viikolla annetaan noin 8 000 rokotusta.

THL: Suomessa on raportoitu 107 uutta koronatartuntaa – koko maan ilmaantuvuusluku alle 20

Päijät-Soten asiakkaat voivat tulostaa virallisen EU:n koronatodistuksen Omakannan järjestelmästä. EU:n koronatodistus sisältää kolme eri todistusta: todistuksen koronarokotuksesta, todistuksen negatiivisesta koronatestituloksesta ja todistuksen sairastetusta koronasta.

Todistuksessa näkyy, onko asiakas saanut yhden vai kaksi annosta koronavirusrokotetta, ja uusimman annoksen päivämäärä. Todistus löytyy Omakannan Koronatodistus-kohdasta.

Jos oma koronatodistus ei saaduista rokotuksista huolimatta näy Omakannassa, voi asiakas ottaa yhteyttä rokotteen antaneeseen sote-keskukseen tai työterveysyritykseen. Koronatodistuksen perusajatuksena on, että sen saa siitä maasta, missä rokotus on annettu. Suomessa todistuksen voi saada vain Suomessa annetuista ja käytössä olevista rokotuksista.

Juttua päivitetty kello 14.57 rokotetiedoilla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut